Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme




Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Access


Index » educatie » » informatica » Access
» Tabele


Tabele


Tabele.

Operatiile principale

Crearea si salvarea unui tabel

v     In fereastra bazei de date Database se efectueaza un clic pe butonul , iar in fereastra afisata se executa un dublu clic pe inscriptia Create table in Design View(crearea tabelului in modul de vizualizare tip proiect). In urma acestei operatiuni se afiseaza fereastra de proiectare a tabelului. In bara de titlu a ferestre apare numele implicit al tabelului (Table 1). Fereastra are trei coloane:

o       Field name



o       Data type

o       Description

In partea inferioara a ferestrei de dialog apare o subfereastra ethichetata cu Field Properties (propietatile campului).

v     In prima celula libera a coloanei Field Name se tasteaza numele campului. Lungimea maxima a unui nume de camp este de 64 de caractere. Pot fi utilizate litere, cife, spatii si diferite caractere speciale, cu exceptia punctului, semnului de exclamare, accentului grav si parantezelor patrate. Dupa introducerea numelui campului se trece in coloana Data Type.

v     In momentul in care se ajunge in coloana Data Type, continutul celulei se transforma in tipul implicit de date Text. In partea din dreapta a celulei apare un buton (sageata in jos), care permite alegerea tipului de date dorit. Tipurile uzuale sunt: Text, Number (numar), Date/ Time (date calendaristice/ore exacte), Currency (moneda), AutoNumber (numerotare automata) si Yes/No (da/nu). Dupa introducerea tipului de campse trece in coloana Description.

v     In coloana Description se introduce o scurta descriere a informatiei care va fi memorata in campul actual. Aceasta celula este optionala.

v     Daca este cazul, cu ajutorul subferestrei Field Properties se configureaza propietatile campului(de obicei se configureaza propietatile Field Size si Formt)

v     Daca tabelul trebuie sa aibe mai multe campuri atunci se vor repeta cei patru pasii anteriori.

v     Se stabileste cheia primara a tabelului. Valorile depuse intr-un camp cu atributul cheie primara permit identificarea unica a articolelor din tabel. In acest scop se efectueaza un clic pe numele campului care va fi cheia primara a tabelului si se actioneaza butonul de comanda primary Key.

v     Se salveaza tabelul prin efectuarea unui clic pe butonul de salvare Save. La prima salvare a tabelului se va afisa o fereastra de dialog etichetata cu Save As in care se specifica numele cu care se doreste salvarea tabelului. Tabelul astfel salvat nu contine inca nici un articol (a fost salvata doar structura tabelului, linia de antet a acestuia, capul de tabel).

Observatii:

v     Pentru introducerea datelor in tabelul salvat se va comuta in modul de vizualizare de tip foaie de date Datasheet View - din meniul View se da comanda Datasheet View .

v     Cand se lucreaza cu tabele sunt disponibile doua moduri de vizualizare: Design View (tip proiect) si Datasheet View (tip foaie de date). Pentru a comuta intre cele doua moduri de vizualizare din meniul View se selecteaza fie comanda Datasheet View fie comanda Design View, in functie de modul curent de vizualizare.

v     Configurarea propietatilor Field Size (dimensiune camp). In cazul campurilor de tip text propietatea Field Size stabileste numarul maxim de caractere care pot fi introduse in campul respectiv. Valoarea implicita a acestei propietati este egala cu 50, iar valoarea maxima este 255. in cazul datelor de tip numar propietatea Field Size stabileste domeniul de valori numerice care se pot memora in campul respectiv. Aceasta propietate este configurata de obicei cu valorile Byte, Integer, Long Iteger, Single si Double. Valoarea implicita este Long Integer. Domeniile corespunzatoare acestor valori sunt urmatoarele:

o       Byte - numere intregi cuprinse intre 0 si 255

o       Integer - numere intregi cuprinse intre -32768 si 32767

o       Long Integer - numere intregi cuprinse intre -2147483648 si 2147483647

o       Single - numere cu zecimale cuprinse intre -3,4*1038 si 3,4*1038

o       Double - numere cu zecimale cuprinse intre -1,7*10308 si 1,7*10308

v     Configuratia propietatii Format (formatare). In cazul datelor de tip numar, data calendaristica/ora si valori monetare, propietatea Format stabileste modul in care programul va afisa informatiile introduse in camp. Aceasta propietate se refera numai la modul de afisare a datei, nu si la modul de memorare al ei. Formatele de afisare depin de tipul campului.

Adaugarea articolelor noi intr-un tabel.

v     In fereastra de baze de date se efectueaza un clic pe butonul iar in fereastra afisata se executa un dublu clic pe numele tabelului. Tabelul se afiseaza in modul de vizualizare tip foie de date.

v     Se executa un clic in prima celula goala din prima coloana.

v     Se tasteaza valoarea corespunzatoare primului camp.

v     Pentru a trece la campul urmator se actioneaza tasta Tab sau se efectueaza un clic pe campul respectiv.

v     Dupa ce a fost introdusa valoarea corespunzatoare ultimului cam al articlolului, din nou se apasa tasta Tab. Cursorul de text se deplaseaza pe primul camp din linia urmatoare, de unde se poate incepe introducerea unui articol nou.

Stergerea articolelor unui tabel.

Tabelul fiind afisat in modul de vizualizare tip foaie de date, se navigheaza la articolul respectiv (sau se efectueaza un clic intr-o celula arbitrara a articlolului). In contiunuare din meniu Edit se da comanda Delete record.

Adaugarea unui camp nou unui tabel existent.

v     Se afiseaza tabelul in modul de vizualizare tip proiect.

v     Se efectueaza un clic pe sectorul de linie al campului, inaintea caruia se depune noul cam. In urma acestei actiuni intreaga linie va fi selectata.

v     Se efectueaza un clic pe butonul Insert Rows sau din meniul Insert se da comanda Rows. In urma acestei actiuni deasupra liniei selectate se creeaza o noua linie. In linia creata se defineste numele, tipul si descrierea campului creat.

v     Dupa ce s-au introdus toate informatiile necesare se va da comanda de salvare a tabelului prin butonul de comanda Save .

Stergerea unui camp dintr-un tabel creat anterior.

v     Se afiseaza tabelulo in modul de vizualizare tip proiect.

v     Se efectueaza un clic pe selectorul de linie al campului care se va sterge.

v     Se efectueaza un clic pe butonlu Delete Rows .

Stergerea unui tabel.

Un tabel inutil poate fi sters. In acest scop in fereastra bazei de date se efectueaza un clic pe butonul (Tables), iar in fereastra afisata se executa un clic dreapta pe tabelul care se doreste a fi sters si din meniul de context se alege comanda Delete, sau din meniu Edit se alege comanda Delete. Se afiseaza o fereastra in care utilizatorul trebuie sa confirme stergerea tabelului prin butonul Yes.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate