Biologie | Chimie | Didactica | Fizica | Geografie | Informatica | |
Istorie | Literatura | Matematica | Psihologie |
Microsoft Word este de cativa ani un erou al programelor de procesare de text, si chiar daca este atat de puternic Microsoft nu a uitat de sarcinile simple ca scrierea unei scrisori, editrea adreselor pe plicuri si aranjarea textului in coloane.
Inserarea, lipirea si stergerea textului
Nu se apasa Enter la sfarsitul liniei deoareceWord trece automat la linia urmatoare in tmp ce scrieti.
Cursorul va fi bara verticala care palpaie, si care va arata locul in care va fi scris textul.
Linia orizontala marcheza sfarsitul documentului. Nu se poate scrie si nu se poate insera nimic sub aceasta linie.
Mouse-ul va fi mutat in locul unde se doreste a fi sris textul si se apasa butonul din stanga. Textul scris va fi inserat si vechiul text sa ve muta spre dreapta
Pentru a inlocui un text se selecteaza si apoi se incepe scrierea altui text.
Pentru sterge textul aflat la dreapta cursorului se apasa tasta Delete, iar pentru a sterge textul aflat la stanga cursorului se apasa tasta Backspace.
Formatarea unui text
Formatarea unui text se face cu ajutorul barei de formatare din Word, care prezinta o lista de butoane. Pentru a vedea butoane suplimentare, se va apasa butonul Toolbar Options.
Alinierea textului in coloane si tabele
In Word se pot folosi coloane si tabele reusindu-se astfel crearea unei pagini de ziar, perfect aliniate cu afecte de umbra sau chenare.
Pentru a crea coloane se pozitioneaza cursorul acolo unde se doreste inceperea unei coloane.
Se dechide meniul Format si se selecteaza Columns
Se selecteaza unul dintre tipurile de coloane
Corectarea documentelor Word
Word este in stare sa corecteze greselile de ortografie prin programul de verificare a gramaticii ,iar dictionarul de sinonime ajuta la gasirea de sinonime.
Tehnici de supravietuire in Office :redresarea
dupa caderile de sistem
Computerele sunt cunoscute pentru faptul ca se pot bloca in cele mai nepotrivite momente. In cazul in care calculatorul se blocheaza riscati sa pierdeti toate modificarile facute de la ultima salvare iar in cazurile grave chiar documentul. Office XP este echipat cu cateva utilitare de siguranta pentru a va ajuta sa recuperati datele in cazurile intreruperilor de curent.
Microsoft numeste aceste utilitare airbag-uri pentru Office:
SAVE ON CRASH in cazul blocarii sistemului aplicatia va salva automat modificarile. La repornirea aplicatiei va fi afisata o fereastra prin care se va recupera fisierul
TIMED SAVE programul office salveaza automat documentul la anumite intervale de timp. Cand documentul original este distrus se poate deschide un fisier backup.
DOCUMENT RECOVERY TASK PANE - cand se restarteaza office-ul dupa o cadere a sistemului fereastra document recovery se va deschide automat.
HANK MANAGER - cand una din aplicatiile Office se blocheaza aceasta optiune este capabila sa recupereze datele inainte ca aceasta sa se deschida complet
CORRUPT DOCUMENT RECOVERY- documentele care au coduri de fomatare sau alte coduri ascunse pot deveni incurcate in urma unei blocari
OFFICE SAVE MODE - daca unele dintre programe nu porneste se va deschide o fereastra de dialog si va va ajuta sa rezolvati problema.
COMENZILE VOCALE IN OFFICE
Office XP are capacitatea de a intelege comenzile vocale si dictarea. In loc sa folositi mouse-ul printr-o multime de meniuri si ferestre puteti sa-i spune-ti aplicatiei Office ce sa faca.
Cerinte Hardware:
Procesor : PII 400 Mhz sau mai mare
Memorie : 128 MB RAM
Placa de sunet
Microfon
Exemple de comenzi vocale:
"Return" sau " Enter"; "Backspace"; "Delete"; etc
Office recunoaste si scrisul de mana
O facilitate oferita de office celor care urasc sa dactilografieze este recunoasterea scrisului de mana asa ca in loc sa "ciocaniti" la tastatura se poate mazgali textul cu un pix special sau cu un mouse standard iar office-ul va converti ciornele in text dactilografiat.
Utilizarea tabelelor
Avem doua metode de creare a tabelelor. Metoda automata prin specificarea numarului de coloane, precum si formatarea automata a acestuia. Aceasta aplicatie este realizabila din meniul: Table, Insert-Table. Cea de a doua metoda se foloseste atunci cand tabelul de realizat, nu are o uniformitate in numarul de randuri si coloane ex:o celula impartita in patru.
Imbinarea de mesaje (Mail Merge)
Aplicarea adreselor pe plic se va face in acelasi mod numai ca trebuie sa fim pe un nou document si sa ne alegem ca baza de date tabel2
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate