Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme




Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Powerpoint


Index » educatie » » informatica » Powerpoint
» EXPUNEREA


EXPUNEREA


EXPUNEREA

1 Inainte de expunere

   Din punctul meu de vedere o expunere nu se rezuma doar la cele 5-10 minute alocate de organizatori. Expunerea trebuie pregatita inainte de incepe propriu zis.

Recomand ca pana sa inceapa 'festivitatile publice' prezentarea sa fie transferata pe computerul de pe care se va face expunerea si rulata cel putin o data. Astfel se pot corecta eventualele probleme care au 'scapat' sau care pot apare si la momentul expunerii prezentarea va rula normal (va fi salvata de catre sistemul de operare, dupa prima rulare, in fisierele temporare si va fi incarcata mai bine la expunerea propriu zisa).

2 In timpul expunerii

De multe ori este necesara reliefarea anumitor elemente ale prezentarii. Nu este posibil sa prevezi sau sa anticipezi toate intrebarile. Totusi

In timpul expunerii oratorul are la dispozitie pe langa uneltele clasice (pointer cu laser) cateva unelte electronice pe care le poate folosi in diverse situatii.

Ar trebui spus ca cea mai rapida modalitate de a lansa prezentarea este data de crearea pe desktop a unui shortcut catre fisierul PowerPoint, executarea unui click dreapta pe pictograma si selectarea comenzii Show.

   In timpul expunerii PowerPoint ofera un meniu cu cateva optiuni utile. Activarea lui se face miscand mouse-ul de cateva ori (sau executand un click dreapta). In partea stanga jos a foliei apare un dreptunghi. Un click pe el determina aparitia unui meniu din care :



*se poate apela la un pointer (un creion electronic) - orice insemnare cu acel creion electronic NU afecteaza prezentarea;

*se poate naviga intre foliile prezentarii;

*se poate opri prezentarea.

3 Dupa expunere

Indiferent de timpul alocat prezentarii oratorul trebuie sa-si administreze timpul astfel incat sa ramana macar 1-2 minute pentru intrebarile pe care le au presoanele din asistenta.

   De asemenea este bine ca ultima folie a prezentarii sa contina multumiri si informatii de contact. De fapt o astfel de folie ar avea un rol dublu: l-ar avertiza pe orator ca termina prezentarea si ofera celor din sala informatii prin care pot lua legatura cu orator.

Sunt multe lucruri care trebuie avute in vedere atunci cand faci o expunere. Cele mai multe le afli pe masura ce au loc. Totusi, sfatul pe care il pot da este: 'scapati de acel inamic numit stress'.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate