Biologie | Chimie | Didactica | Fizica | Geografie | Informatica | |
Istorie | Literatura | Matematica | Psihologie |
FUNDATIA PARADA
10 ANI
RAPORT DE ACTIVITATE 1996 - 2006
CINE ESTE PARADA
" . programe socio educative . redand . demnitatea si speranta in viitor . "
Premiul UNICEF 2000
Fundatia PARADA este organizatie romana neguvernamentala, apolitica, nonprofit, infiintata prin Hotararea Judecatoreasca nr. 29 din 15 februarie 1996, cu avizul Ministerului Tineretului si Sportului si recomandata de Ministerului Culturii si Cultelor, membra din anul a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului (FONPC).
Scopul statutar il reprezinta sprijinirea copiilor, tinerilor si familiilor fara adapost, prin intermediul unor servicii integrate de asistenta sociala, educativ - formative si de integrare socio -profesionala.
Misiunea Fundatiei Parada este re/integrarea sociala completa si stabila a persoanelor in risc de excluziune sociala, prin folosirea unui demers participativ, prin care beneficiarii serviciilor sunt la inceput partenerii Fundatiei si apoi actorii propriei dezvoltari personale si ai propriei vieti.
Fundatia Parada nu este un loc de recuperare sociala, este un loc in care beneficiarii serviciilor dobandesc instrumentele necesare pentru construirea individuala a unui parcurs de viata valorizant.
Creata in urma cu 10 ani, Fundatia PARADA este rezultatul initiativei unui tanar francez, Miloud Oukili, proaspat absolvent al prestigioasei scoli de circ Annie Fratellini, care, in timpul unei calatorii in Bucuresti, a descoperit copii ce aveau ca adapost canalizarile orasului. Considerand util sa faca ceva pentru ei, a pus bazele unei organizatii ce desfasoara astazi numeroase servicii in favoarea copiilor, tinerilor si familiilor in situatii de risc si marginalizare sociala. Astfel am creat un centru mobil de asistenta nocturna, un serviciu de formare - integrare profesionala, apartamente sociale, un centru de zi ce propune tinerilor numeroase activitati, folosind arta ca instrument educativ, dar si servicii de asistenta sociala, posibilitatea de a urma cursuri de recuperare pentru reintegrarea scolara precum si alte actiuni a caror sinteza o veti gasi in randurile de mai jos.
SERVICIILE OFERITE DE CATRE FUNDATIA PARADA IN PERIOADA 1996 - 2006
Serviciile oferite de Fundatia Parada sunt concepute ca un ciclu complet, menit sa asigure o integrare sociala completa si stabila beneficiarilor, folosind un demers participativ prin care sunt valorificate toate resursele individuale ale copiilor si tinerilor implicati in programele de asistenta sociala.
Asistenta sociala stradala
Scop: reducerea numarului de copii si tineri aflati in strada prin reisertia familiala, scolara, profesionala si sociala.
Obiectiv: identificarea, contactarea, indrumarea, informarea si monitorizarea persoanelor fara adapost (in functie de problematica specifica fiecarui caz), si nu in ultimul rand, reducerea numarului de beneficiari prin reisertia familiala, scolara, profesionala si sociala.
Grup tinta: Copii si tineri aflati in dificultate (copiii si tineri fara adapost si din familii defavorizate social)
Componente:
Initiata: in 1996
1."CARAVANA" - Asistenta stradala de noapte
Obiective specifice:
Caravana ofera:
interventie socio - medicala in regim de urgenta, in cazul urgentelor medicale si asistenta medicala pentru rani usoare;
consiliere individuala si de grup;
consiliere sociala;
acompaniere sprijin in vederea reluarii legaturii cu familia
demersuri pentru obtinerea actelor de identitate si a foilor matricole privind situatia
scolara;
suport pentru accesarea unor servicii publice specializate;
intermediere si mediere pentru includerea in servicii specializate oferite de alte fundatii si
asociatii;
sprijin in vederea obtinerii unui loc de munca (analize medicale, sprijin material,
furnizarea de produse de igiena, imbracaminte etc);
anchete psiho-sociale;
ajutor nutritional.
2. Asistenta sociala stradala pe timp de zi
Reprezinta a doua etapa de relationare cu beneficiarii, aceasta realizandu-se impreuna cu echipa de animatie care desfasoara activitati artistice si sportive si cu echipa de asistenti sociali stradali.
Scopul activitatilor artistice este motivarea beneficiarilor pentru schimbare, deprinderea acestora cu respectarea unui program si reguli, renuntarea la mediul strazii si atragerea lor intr -un program de reintegrare coerent si de perspectiva. Acest lucru, odata realizat, permite operatorilor sociali, identificarea, verificarea informatiilor obtinute de la beneficiari si trecerea la urmatorul obiectiv in cadrul proiectului educativ personalizat (obiectiv specificat in functie de particularitatile, istoria si problemele copilului, persoanei sau familiei in cauza).
Rezultate 1996 - 2006: au beneficiat de serviciile oferite in cadrul Asistentei Sociale Stradale cu cele doua componente ale sale, aproximativ un numar de 1. 328 de beneficiari.
CENTRUL SOCIAL (CENTRUL DE ZI)
Obiective:
asistenta imediata a copiilor si tinerilor fara adapost prin asigurarea unor conditii minimale de adapost, hrana, climat afectiv, imbracaminte, sanatate si igiena, pe durata zilei;
prevenirea si reducerea ratei abandonului scolar in randul beneficiarilor asistati;
diminuarea ratei vagabondajului si a delincventei juvenile in randul beneficiarilor asistati;
realizarea proiectului educativ personalizat pentru beneficiarii asistati;
cresterea gradului de participare a parintilor din familiile dezorganizate in realizarea proiectului personalizat al copilului;
integrarea in familia naturala si largita a copiilor asistati;
integrarea socio-profesionala a tinerilor asistati.
Grup tinta:
Beneficiarii proiectului sunt copii si tineri fara adapost, aflati in prezent pe strada sau in situatii de risc, cu varsta cuprinsa intre 6 - 29 de ani:
copii ai strazii (copii dezavantajati, abandonati de parinti, care nu beneficiaza de sprijinul material si afectiv al familiei; copii proveniti din familii in situatii de criza, care au ales strada ca o solutie la situatia resimtita ca intolerabila) ;
tineri "ai strazii", fosti copii ai strazii, tineri fara adapost. Fundatia Parada se adreseaza si acestora, abordand grupurile in intregime si tinand cont de relatiile stabilite in cadrul lor, dar si de problematica diferita in functie de varsta.
Servicii oferite:
Informare cu privere la programele si proiectele ONG - lor si institutiilor din sistem
Asistenta sociala
Educare
Consiliere sociala
Consiliere psihologica
Socializare si petrecere a timpului liber
Servicii destinate reintegrarii in familie a beneficiarilor
Evaluare si acompaniere psihologica
Conisliere si terapie comportamentala
Acompaniere si suport pentru re/integrare scolara
Alfabetizare pentru tinerii cu varste cuprinse intre 14-29 ani, care nu au absolvit primele patru clase ale invatamantului obligatoriu
Ateliere de animatie socio-educativa
Activitati culturale diverse: circ, muzica, dans, desen, croitorie
Monitorizarea activitatii beneficiarilor
Prin natura specifica a problemelor cu care se confrunta beneficiarii Centrului de Zi Parada, se impune oferirea a doua raspunsuri diferite la nevoile lor:
O interventie cu obiective reduse, ceea ce presupune ca un copil sau tanar poate veni la Centrul de Zi sa se spele, sa manance, sa relationeze cu ceilalti, etc. Aceste servicii sunt foarte importante ele contribuind la ameliorarea capacitatii de relationare, a imaginii de sine, stimularea resurselor proprii.
O interventie complexa de integrare socio-educativa/profesionala: care presupune in primul rand reintegrare in familie acolo unde este posibil; integrare scolara si profesionala si locuinta, conform unui plan de servicii/plan individualizat de protectie, intocmit de membrii echipei pluridisciplinare.
In 1996, Fundatia Parada a detinut un spatiu (inchiriat doar pentru 1 an) care a fost pus la dispozitia copiilor/tinerilor pentru a desfasura activitati ludice fiiind acompaniati de cadre specializate. Ulterior, Fundatia Parada nu a mai detinut un Centru de zi in care sa-si desfasoare activitatile in mod constant, aceasta fiind nevoita a-si desfasura actiunile in diverse centre de plasament - precum si la Casa de Cultura Mihai Eminescu, in urma unei conventii de colaborare incheiate cu Primariile de Sector.
La inceputul anului 1999 a fost demarat proiectul ,,Campul inca o sansa !" , prin instalarea unui cort de urgenta destinat ajutorarii copiilor strazii, oferind acestora un spatiu de exprimare. Functionarea adapostului a inceput in ianuarie 1999, sustinuta de 15 colaboratori ai Fundatiei Parada. Activitatea s-a concretizat in :
Ajutor alimentar (3 mese pe zi)
Asistenta medicala de urgenta
Atelier de desen, circ, educatie
Asistenta sociala (acte de identitate, anchete,
orientarea catre alte institutii si orientarea profesionala)
In octombrie 1999 Fundatia Parada a redeschis Centrul de Zi in Str. Voinicului - Sector 3. Serviciul fiind conceput ca o alternativa a vietii in strada pe timpul zilei. Datorita faptului ca spatiul destinat Centrului de Zi nu raspundea adecvat nevoilor si cerintelor serviciului (fiind inchis in anul 2002), a fost achizitionata o noua cladire cu aceeasi destinatie.
La data de 2 aprilie 2004 a fost inaugurat oficial noul Centru de Zi in care se desfasoara activitatea in prezent. Centrul de Zi are sediul in str. Bucur nr.23, Sector 4, intr - o cladire proprietate a Fundatiei PARADA Romania. Capacitatea sa medie este de 25 - 30 de locuri.
Gratie finantatorilor nostri, importante institutii guvernamentale, nonguvernamentale si private, romanesti si straine, s-a putut realiza si finaliza noul imobil prevazut cu sali pentru alfabetizare, biblioteca, internet, sala de activitati culturale, ateliere de lucru manual, sala de mese, sala discutii individuale, etc.
In parcursul lor copiii si tinerii sunt sustinuti de echipa multidisciplinara formata din: asistenti sociali, psihologi, consilier scolar, asistent medical, animatori socio-educativi, consilier juridic, etc.
Rezultate 1996-2006: au beneficiat de serviciile oferite in cadrul Centrului de Zi, un numar aproximativ de 1.203 beneficiari.
UNITATILE DE TIP FAMILIAL (APARTAMENTELE SOCIALE)
Asigura derularea parcursului socio-educativ complet pentru integrarea socio-profesionala a beneficiarilor. Ele reprezinta veriga intermediara a ciclului de servicii, care asigura pe termen mediu sau lung satisfacerea completa a nevoilor beneficiarilor in vederea integrarii.
Proiect de lunga durata, acesta implica motivatie din partea copiilor, integrarea obligatorie intr-un parcurs scolar precum si acceptarea unor reguli de baza impuse de traiul intr-un apartament social.
Scop : serviciul urmareste stimularea motivatiei pentru integrarea copiilor, conturarea unui sistem de valori pe care sa-l accepte si sa-l respecte, imbunatatirea relatiilor sociale, stimularea increderii in propriile forte, stimularea necesitatii de afiliere la un grup scoalar sau profesional, cunoasterea de catre copii si tineri a principiilor ce sustin autonomia personala, autogospodarirea, dobandirea autocontrolului si nu in ultimul rand crearea premiselor pentru reintegrarea familiala.
Obiective
Integrarea familiala, socio-scolara si profesionala a copiilor si tinerilor in dificultate;
Dezvoltarea abilitatilor si dobandirea cunostiintelor necesare pentru o viata independenta;
Asigurarea unui mediu adecvat dezvoltarii, cat mai apropiat de cel familial, tinand cont de particularitatile, capacitatile si ritmul fiecarui beneficiar in parte.
Grup tinta : copii si tineri aflati in dificultate cu varste cuprinse intre 7 si 27 ani
Componente serviciu
Apartamente sociale minori
Apartamente sociale majori
Rezultate 1998 - 2006: pe parcursul perioadei mentionate Fundatia Parada a detiunut un numar total de 12 apartamente sociale destinate unui numar de 224 copii si tineri fara adapost.
REINTEGRAREA SI SUSTINEREA COPIILOR IN FAMILIE
Scop: prevenirea reajungerii/ajungerii in strada a copiilor si tinerilor defavorizati. In cadrul acestui serviciu tinerii si copiii identificati prin intermediul Caravanei, care au familie si care au un potential de integrare familiala, sunt sustinuti material si sunt acompaniati in cadrul familiei, aceasta fiind cea mai buna optiune pentru integrarea lor sociala.
Obiectiv: reintegrarea familiala si prevenirea abandonului.
Grup tinta: copiii si tinerii identificati in strada, din cadrul apartamentelor sociale, copiii din cadrul familiilor aflate in evidenta fundatiei, copiii recomandati de institutiile publice si private.
Componente: preventie, reintegrare si sustinere.
Rezultate 2002 - 2006: proiectul de prevenire a abandonului, de reintegrare si de sustinere in familia naturala si largita a cuprins pe parcursul perioadei mentionate un numar de 113 beneficiari.
GAZDE PENTRU TINERI SI FAMILII IN DIFICULTATE
Obiectiv reintegrarea socio-profesionala a tinerilor si familiilor aflate in dificultate
Grup tinta: tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 30 ani, fara adapost, care au deja un loc de munca, familii in risc de a - si pierde locuinta, tineri care au beneficiat de alte servicii ale Fundatiei, tineri care au deprinderi de viata independenta, dar care pe o perioada determinata, nu pot sa suporte in intregime cheltuielile. Perioada medie de sustinere este de 3 - 6 luni.
Servicii oferite: sustinerea financiara, temporara, a chiriei unei locuinte, intocmirea dosarului pentru locuinta sociala, consiliere in vederea relationarii in comunitate, sprijin financiar in cazuri de evacuare a locuintelor in proprietate personala, reintegrare scolara si profesionala, consiliere in vederea gestionarii administrative a locuintei si bugetului personal, alte tipuri de sevicii specifice fiecarui caz in parte.
Rezultate 2001 - 2006: In cadrul proiectului au fost cuprinsi 217 beneficiari.
APEL, SERVICIUL DE FORMARE - INTEGRARE PROFESIONALA
Obiectiv: Infiintat in anul 2001, actioneaza in directia sprijinirii si asistarii tinerilor in dificultate cu scopul re/integrarii lor socio-profesionale.
Grup tinta: Se adreseaza tinerilor intre 16-29 de ani aflati in cautarea unui loc de munca, care au un nivel scazut de scolarizare sau sunt in situatia de abandon scolar fara finalizarea studiilor obligatorii, cu un nivel redus sau inexistent de calificare, tineri cu sanse reduse de insertie pe piata muncii actuale, siliti la inactivitate prelungita, aflati astfel in situatie de risc social, de dificultate materiala, confruntati cu marginalizarea/excluderea sociala.
Scop: Reintegrarea socio-profesionala a tinerilor in dificultate
Componente:
Activitatile directe cu beneficiarii au vizat oferirea de servicii specifice, respectiv:
informare, consiliere si orientare profesionala
mediere in munca, prin facilitarea relationarii intre tanar si posibilii angajatori
Serviciile oferite agentilor economici si asociatiilor profesionale au fost:
selectie, formare si propunere a tinerilor pentru angajare
asistenta angajatorilor in perioada initiala de incadrare a tinerilor propusi
consultanta privind facilitatile oferite prin lege angajatorilor care incadreaza in munca tineri in dificultate, someri unici intretinatori de familie, persoane cu handicap, absolventi de ciclu inferior, liceal sau de scoli de arte si meserii, de invatamant secundar superior sau postliceal, de invatamant superior, cu prevederi speciale pentru absolventii cu handicap
Serviciul isi desfasoara activitatea in Bucuresti si in Timisoara.
Rezultate 2001 - 2006: au beneficiat de servicii specifice proiectului 847 tineri
Incepand din data de 27 iulie 2006 Serviciul APEL a devenit Asociatia Serviciul APEL, organizatie de sine statatoare.
ALFABETIZAREA SI CONSILIEREA SCOLARA
Proiectul "Alfabetizare" se deruleaza in cadrul fundatiei inca de la inceputul infiintarii acesteia, respectiv din anul 1996, insa sub forma unui tip de sprijin, in serviciilor, pentru o re/integrarea totala a copilului sau tanarului asistat. In ultimii ani, avand in vedere ca este aproape imposibila o reintegrare totala, fara factorul "scoala" care este un principal agent socializator complex, care ofera atat informatii, calificari, cat si un intreg climat valoric si normativ, formal si informal, acest serviciu a luat amploare, astfel incat in anul 2002 s-a conturat in cadrul fundatiei ca un proiect permanent.
Proiectul se adreseaza in special copiilor si tinerilor in dificultate, cu varste cuprinse intre 7 - 29 ani, care nu au absolvit primele patru clase ale invatamantului obligatoriu, precum si celor care au abandonat scoala, datorita cauzelor multiple cercetate si cunoscute, care duc la "fuga de acasa".
Rezultate 1996-2006: In cadrul proiectului au fost cuprinsi 315 beneficiari.
ACTIVITATEA MEDICALA
Activitatea medicala reprezinta o componenta a tuturor serviciilor Fundatiei Parada, de aceea s-a ales ca acest tip de serviciu sa fie tratat separat. Activitatea medicala cuprinde doua aspecte: educatia sanitara si problemele medicale propriu-zise.
Din punct de vedere al educatie sanitare, serviciul a avut in vedere urmatoarele: explicarea si formarea notiunilor clare despre boala si sanatate si a vointei de a actiona in folosul propriei sanatati, educatie sexuala, dobandirea cunostintelor minime pentru "prim ajutor", formarea deprinderilor igienice, educatie privind asumarea responsabilitatii individuale si colective fata de problema sanatatii, dezvoltarea notiunii de solidaritate umana fata de cei bolnavi .
Activitatea medicala propriu-zisa in cadrul fundatiei a presupus: asistenta medicala primara, medierea accesului beneficiarilor la sistemul medical din teritoriu, acompanierea beneficiarilor in cadrul institutiilor medicale publice si private (ONG-uri), sprijin pentru inscrirea la medic de familie, sprijin financiar in efectuarea analizelor medicale in scopul obtinerii unui loc de munca, in vederea casatoriei, si in cazul problemelor mai grave, monitorizarea fiselor de evidenta medicala si anamneza in situatii exceptionale (interventii chirurgicale), achizitionarea tratamentelor necesare (in anumite limite), internari ale beneficiarilor, achizitionare contraceptive, vaccine antigripale.
Rezultate 1996-2006: au beneficiat de asistenta medicala 1441 copii, tineri si familii in dificultate.
ANIMATIA SOCIO - EDUCATIVA
Obiective: constructia unei identitati, socializarea, readaptarea si autonomia persoanei
Grup tinta: copii si tineri fara adapost si copii aflati in centre de plasament
Componente: animatia stradala si animatia in structuri de protectie ale copilului dezvoltate de catre Directiile pentru Protectia Copilului
Echipa de animatie:
Nascuta in luna iunie 2003 la ideea unei tinere de origine franceza care si-a efectuat Serviciul Civil de Voluntariat in cadrul Fundatiei Parada, echipa de animatie permanenta este formata din 5 persoane:
4 tineri (peste 20 de ani) din Fundatia Parada care au o experienta si o istorie legata de strada, pe care Fundatia Parada i-a ajutat sa creada in ei insisi si intr-un viitor al lor. Astazi, ei sunt reintegrati (scoala, autonomie de viata, proiecte personale si profesionale in domeniul animatiei) si sunt angajati de catre Fundatia Parada in calitate de animatori socio - educativi;
1 coordonator
Echipa de animatie lucreaza in colaborare cu echipa multidisciplinara care intervine in realizarea proiectului personalizat de re/integrare al beneficiarului, din cadrul Fundatiei Parada si din cadrul Centrelor de Plasament in care se desfasoara activitati artistic-culturale. Deasemenea, in cadrul echipei de animatie permanente, au intervenit ocazional voluntari romani si straini cu diverse ateliere artistice, care s-au desfasurat cu prioritate in cadrul structurilor permanente ale fundatiei.
Proiectul de animatie socio educativa cu cele doua componente a fost finantat de FONDUL ROMAN DE DEZVOLTARE SOCIALA prin proiectul "Arta-instrument de reintegrare a copiilor strazii"
Animatia stradala
Obiectivele de lucru in strada sunt inainte de toate obiective educative pe termen lung (ajutor in reinsertia sociala, scolara, profesionala si familiala) prin pastrarea unui contact regulat cu copii/tineri cu scopul intaririi increderii, permiterea copiilor de a desfasura activitati in grup fara a se droga, fara violenta, toate acestea prin a respecta diferentele, de a invata sa respecte un anumit cadru de activitati care sa permita inceperea unei reintegrari in societate, de a invata putin cate putin sa faca, sa reflecteze si sa actioneze fara droguri sau violenta, de a da posibilitatea copiilor si tinerilor sa se exprime in mod diferit prin punerea in practica de activitati, acestea cu scopul de a sterge putin cate putin eticheta de copil/tanar al strazii.
Echipa de animatie a desfasurat activitati artistice, manuale, sportive si activitati scolare organizate in strada, beneficiarii activitatilor fiind grupurile de copii si tineri identificati de proiectul Caravana din zona Regie, Grozavesti si Costin Georgian.
2. Animatie in centrele de plasament
Obiectivele generale ale animatiei in centre au fost aceleasi ca si pentru activitatile desfasurate in strada, deoarece marea majoritate a copiilor/tinerilor (de la 3 la 18 ani) din aceste institutii provin din strada sau din familii cu foarte mari dificultati. Numarul total de beneficiari in cadrul proiectului a fost de 100, in anumite centre lucrandu-se pe module, in functie de ritmul copilului, de nivelul de deprinderi, de programul scolar si criteriul varstei.
Echipa de animatie a Fundatiei Parada a intervenit in centre de urgenta, centre de zi si centre rezidentiale aflate in subordinea Directiilor pentru Protectia Copilului (Sf. Spiridon, Harap-Alb, Danila Prepeleac, Lizuca, Centru de Urgenta Sector 6, Neghinita).
Pe parcursul acestor ateliere de animatie, s-a incearcat diversificarea la maxim a propunerilor noastre de activitati: activitati sportive, circ, jocuri exterioare, jocuri interioare, activitati manuale, expresie corporala, activitati creatoare, de expresie si de reflectie. Este esential pentru animatori sa actioneze in diferite etape de dezvoltare a copilului sau a adolescentului, pentru ca, doar prin instrumentul animatie reusesc sa faca pe termen lung trecerea anumitor valori educative catre copiii/tinerii din aceste centre. Interventia echipei de animatie in aceste centre a permis dezvoltarea unui program de activitati educative si recreative cu copiii si tinerii cat si crearea unui schimb intre felul de a fi al animatorului si competentele si motivatiile educatorilor din fiecare centru.
In concluzie, mentionam ca rezultatele s-au concretizat in faptul ca atitudinea si comportamentul copiilor si tinerilor a evoluat, s-au obisnuit cu prezenta regulata a animatorilor din Fundatia Parada, cu felul nostru de lucru (comunicarea, munca in echipa, activitati educative inovatoare). Astazi, acestia au dobandit incredere in ei insisi, fapt care are un impact pozitiv asupra comportamentului lor general.
SCOALA DE CIRC "AGORA"
Proiectul Circus Agora s-a nascut in 2004 din dorinta de a crea o scoala de circ profesionista, specializata in arta circului si teatrului, deschisa copiilor si tinerilor din Bucuresti, in ideea de a sustine cat mai mult posibil schimburile culturale intre tinerii romani si cei straini.
Un timp special este rezervat beneficiarilor Parada, ceea ce le permite acestora sa beneficieze de o sala de antrenament echipata si de antrenorii proiectului Circus Agora.
In prezent la Circus Agora sunt inscrisi 40 de copii si tineri, cu varste cuprinse intre 5 si 25 de ani. Participantii provin dintr-un mediu social variat, urmarindu - se in primul rand nasterea unei relatii intre copiii si tinerii proveniti din diverse medii socio-culturale.
Rezultate 2004-2006: au fost inscrisi la cursurile desfasurate in cadrul proiectului un numar de 110 copii si tineri.
TURNEELE DE CIRC
Fundatia Parada foloseste activitatile de circ in procesul educativ si de integrare sociala a beneficiarilor, pornind de la premisa ca circul este o arta care atrage si valorizeaza orice copil catre descoperirea de sine si catre descoperirea lumii inconjuratoare. Circul este poveste, este o poveste spusa cu alte mijloace care ajuta copii sa se exprime, sa participe si sa se pretuiasca pe ei insisi.
Fundatia Parada desfasoara activitati de circ in care implica un numar de 30 de copii si tineri, fosti copii ai strazii, integrati intr-unul dintre serviciile Fundatiei.
Obiectivele turneelor de circ sunt
in domeniul social si al artelor.
Rezultate 1998 - 2006: au fost efectuate un numar de 38 turnee in Italia, Franta, Germania, Portugalia, Bosnia, Ungaria si Belgia.
COLABORARI ALE FUNDATIEI PARADA IN STRAINATATE
In 1998, ca urmare a aparitiei unui articol in cotidianul Republica, semnat de Gigi Riva, referitor la Miloud si copii strazii din Bucuresti, o asociatie italiana de solidaritate a organizat o "sedere" a tinerilor artisti de la Fundatia PARADA, care au fost invitati sa participe la spectacole de clownerii pe perioada estivala.
Pe timpul toamnei, responsabilii italieni s-au reunit pentru organizarea unui sprijin mai eficient pentru copiii din Bucuresti, pe baza experientei lor recente.
Doua organizatii neguvernamentale - COOPI si GRT- au luat parte la aceasta intalnire si le-a fost incredintata sarcina coordonarii initiativelor:
COOPI (COOPERAZIONE INTERNAZIONALE) este o asociatie italiana de voluntariat international recunoscuta de Ministerul Afacerilor Externe Italian, prin Decretul nr. 0012/ 1 iulie 1972. Ea colaboreaza cu Uniunea Europeana din 1975 si lucreaza din 1965 in favoarea populatiilor celor mai sarace din tarile in curs de dezvoltare.
GRT( Gruppo per le relazioni transculturali) este o organizatie fondata in 1969. Ea este recunoscuta ca apta sa coopereze tehnic cu tarile in curs de dezvoltare, prin Decretul nr.0012 si D.M. 1988 / 128/004187/2d din 14 septembrie 1988.
" Italia zambeste copiilor din Bucuresti!"
Cu acordul lui Miloud Oukili, presedinte al Fundatiei PARADA Romania, s-a decis reprezentarea de catre COOPI a Fundatiei PARADA in Italia. De atunci, se realizeaza o permanenta campanie de sensibilizare in Italia in favoarea copiilor strazii din Romania, campanie numita " Italia zambeste copiilor strazii din Bucuresti!"
Numeroase grupuri de voluntari din toata Italia s-au oferit sa ajute aceasta campanie. Scopul ei este sa ajute copii care traiesc pe strazile Bucurestiului, pe de o parte organizand programe de promovare si turnee estivale, pe de alta parte lucrand prin proiecte de reintegrare pe termen lung.
COOPI, tot in colaborare cu GRT, dupa o prima misiune estimativa in Romania, care a avut ca scop analiza problemelor , inainte de elaborarea unei ipoteze de interventie in favoarea copiilor strazii si de sustinere a PARADEI, a identificat o serie de puncte de interventie:
campanie de solidaritate in Italia in favoarea Fundatiei PARADA si a tinerilor romani;
sensibilizarea autoritatilor publice , a altor organizatii umanitare prin participarea la intalniri, sensibilizarea mass mediei;
organizarea de turnee de sensibilizare si de colecta de fonduri in timpul turneelor Fundatiei PARADA in Italia;
sustinerea structurilor Fundatiei PARADA din Bucuresti;
formarea personalului educativ roman;
programe sociale cu tinerii, individuale si colective
Incepand cu 8 mai 2000, un colaborator al COOPI/GRT face parte din consiliul de administratie al Fundatiei PARADA. In paralel cu munca desfasurata cu tinerii, se are in vedere formarea personalului pentru admnistrarea fundatiei.
De la inceputul acestei campanii de solidaritate, numeroase grupuri de voluntari, scoli, asociatii , administratii publice si persoane anonime s-au implicat in favoarea Fundatiei PARADA. Unii dintre ei au devenit parteneri care asigura un sprijin continuu, sub coordonare COOPI.
Pe langa acestea, ca urmare a unei campanii masive in mass-media, COOPI a fost contactata si de alte grupuri de solidaritate din Germania, Elvetia, Luxemburg.
In urma campaniei "Un nas rosu impotriva indiverentei", la inceputul anului 2006 a luat fiinta Asociatia Parada Italia. In urma acestui fapt COOPI - Cooperazione Internazionale Milano, a predat stafeta sustinerii cauzei Fundatiei Parada Romania in Italia, Asociatiei Parada Italia.
Parada Italia este o asociatie Onlus, apolitica si aconfesionala, care isi propune construirea unui viitor ce poate garanta tuturor copiilor si tinerilor conditii de viata adecvate, respectarea drepurilor si oportunitatilor egale.
Obiectiv : castigarea stimei de sine si valorizarea potentialului descoperit prin realizarea de spectacole si manifestari, sensibilizarea populatiei cu privire la problemele persoanelor defavorizate si promovarea activitatii artistilor neprofesionisti.
Grup tinta : copiii si tinerii din cadrul proiectelor permanente ale fundatiei, copii din centrele de plasament, copii si tineri din cadrul altor fundatii, copii si tineri din familie, copii si tinerii seropozitivi, comunitatea emigrantilor, populatia din zonele defavorizate, populatia Municipiului Bucuresti.
NASUL ROSU LA VATICAN (20 OCTOMBRIE 1999 Italia)
Reprezentata de Miloud OUKILI si de zece tineri din trupa de circ, Fundatia PARADA a fost invitata la Vatican, in 20 octombrie 1999, pentru prezentarea programului sau socio-educativ inceput in 1996 cu tinerii si copii strazii din Bucuresti. In timpul intalnirii cu PAPA IOAN PAUL AL II LEA s-a reamintit necesitatea unei stranse colaborari internationale in lupta pentru respectarea drepturilor copilului. Binecuvantarea data de Papa Fundatiei PARADA si "nasului rosu", alternativa de demnitate si speranta data copiilor au reprezentat o recunoastere a activitatii noastre. Tinerii au oferit Papei un nas rosu ca semn de multumire, ca simbol de continuitate a activitatii lor, a necesitatii dedramatizarii dificultatilor intampinate in reconstructia unei alternative reale in integrarea copiilor strazii.
FOTBAL PENTRU COPII: STRADA, PARADA , BUCURESTI (11 NOIEMBRIE 1999 Italia)
La 11 noiembrie 1999, la Parma, s-a jucat un meci de fotbal intre Nationala Antrenorilor si cea a Cantaretilor. Un meci in care s-a pus mult suflet pentru a arata ca nu este uitata semnificatia solidaritatii si ca exista oameni, copii care trebuie ajutati. De ce un meci de fotbal? Fotbalul este o pasiune. Exista multe initiative care sunt in legatura cu fotbalul si muzica. Cei care au jucat in data de 11 noiembrie 1999, au dorit sa stimuleze si o alta pasiune: cea a solidaritatii cu cei defavorizati. De ce solidaritate? Pentru ca, asa cum spunea si Papa: "Solidaritatea intre oameni ar putea asigura un viitor mai bun pentru omenire".
,,Un nas rosu contra indiferentei ", Campanie initiata in anul 1999, prezenta
si in momentul de fata (2006) reprezinta o campanie de sensibilizare a opiniei publice fata de problemele tinerilor si copiilor strazii. Aceasta campanie s-a derulat cu succes in Romania, in Italia si in Franta. Nasul rosu care a fost purtat in timpul evenimentelor organizate, simbolizeaza atentia datorata persoanelor defavorizate in societate.
campania "Toti copiii au drepturi" (august - octombrie 2001 Brasov, Craiova, Cluj, Timisoara, Iasi, Bacau, Bucuresti)
CAMPANIA "Iarna 2001" (decembrie 2001 Bucuresti)
"ZILELE ADOLESCENTULUI" ( mai 2002 Bucuresti)
SPECTACOLUL " FOCURI DE ARTIFICII" (octombrie 2002 Bucuresti)
CAMPANIA « DECEMBRIE MAGIC . CU PRIETENII TAI » (decembrie 2002 Bucuresti)
Campanie organizata de catre Fundatia Parada cu ocazia magicului decembrie. Echipa "Prietenii Tai" a fost constituita din 3 organizatii neguvernamentale: Fundatia Parada, SOS- Satele Copiilor, Prietenii Copiilor.
In perioada 2-22 decembrie 2002 au fost realizate spectacole, jocuri interactive cu copiii si concursuri in centrele de plasament si spitalele de copii din Bucuresti, actiunea finalizandu se cu un spectacol de gala si o expozitie de desene, la Teatrul "Ion Creanga". La aceasta actiune au participat aproximativ 800 de copii si tineri defavorizati cu varste cuprinse intre 2-18 ani.
Campanie initiata in anul 2002, prezenta si in momentul de fata (2006), cu mentiunea ca in fiecare an specificul acesteia s-a schimbat. Daca in 2002 si 2003 am oferit un "magic decembrie" copiilor si tinerilor din centre de plasament si spitale, in 2004 campania s-a adresat scolilor la care sunt inscrisi copii din centrele de plasament, iar in 2006 ne-am adresat celor care au sustinut activitatea organizatiei noastre, multumindu-le astfel pentru suportul acordat si incercand in cacelasi timp sa atragem atentia comunitatii asupra problematicii copilului, tanarului aflat in dificultate, in situatie de risc.
Spectacole de circ pentru copiii seropozitivi (30 mai 2003 Bucuresti)
COPIII SPUN . (31 mai 2003 Bucuresti), eveniment organizat de World Vision Romania si Primaria Capitalei in Parcul Herastrau
ZIUA COPILULUI (1 iunie 2003 Bucuresti)
ZIUA MONDIALA A REFUGIATULUI ( 20 iunie 2003 Bucuresti)
TARGUL MOSILOR - Zilele sectorului 2 (26 iunie 2003 Bucuresti)
IMPREUNA PUTEM SA LE COLORAM VIATA (27 iulie 2003 Bucuresti)
GRAN GALA (5 septembrie 2003 Italia)
In data de 5 septembrie, in preziua acordarii Leului de Aur si cu ocazia celei de-a 60-a editii a Festivalului de Film de la Venetia, la palatul Fundatiei Cini din insula San Giorgio Maggiore din Italia a avut loc o multime de evenimente reunite sub numele de GRAN GALA - ce au promovat tinerele talente romanesti in scopul obtinerii de fonduri. Fundatia Parada a fost invitata sa faca animatie pentru intretinerea atmosferei la aceste festivitati, de soprana Mariana Nicolesco si Fundatia Internationala ATENEUL ROMAN. GRAN GALA a fost organizata sub inaltul patronaj al presedintilor Italiei si Romaniei, Carlo Azeglio Ciampi si Ion Iliescu, avand girul UNESCO si UNICEF Romania.
PROIECTE
DESCOPERIREA AUTOVIZUALA
Scopul proiectului : apropierea copiilor de arta, prin intermediul imaginii finite precum si de a-si stapani propria imagine, de a elabora o reflexive asupra imaginii fixe si a celei in miscare si nu in cele din urma de a cunoaste un alt mod de reflexive cu ajutorul artei cinematografice.
Obiectiv general: crearea unui atelier de creatie video(artistic fictiune si documentar), bazat pe imaginatia, creativitatea, sensibilitatea si emotiile participantilor.
Obiective educative: invatarea copiilor de a-si stapani corpul (nevoia de activitati fizice-manipularea de materiale, roluri de teatru si comedie); a le permite copiilor sa-si imbogateasca experientele senzoriale (nevoia de a manipula); a le permite copiilor sa cunoasca, sa stie si sa descopere mediul in care traiesc (nevoia de a trai cu natura, de a descoperi si a reactiona in elemente naturale-crearea unui scenariu cu privire la experientele lor, nevoia de a sti "de ce si cum", favorizarea activitatilor repetitive); a le permite copiilor sa-si construiasca propria identitate (nevoia de a-si afirma propria personalitate, imitatia, opozitia-favorizarea atelierelor cu reguli bine definite, favorizarea imaginatiei libere si a gustului pentru mininat, favorizarea identificarii cu un personaj, cu un erou); a le permite copiilor sa puna in valoare ceea ce fac (nevoia de a place, de a se arata . ); a le permite copiilor sa incerce, sa testeze (gustul pentru aventura, pentru necunoscut, dezvoltarea spiritului creative si al dorintei de initiativa); a le permite copiilor o anumita dezvoltare afectiva si sociala (descoperirea activitatii in echipa, favorizarea intalnirii cu celalalt si cu ceilalti, invatarea respectului si a ascultarii celuilalt, nevoia de automie si deci favorizarea luarii de initiative si a responsabilitatii, favorizarea relatiei de intrajutorare) etc.
Proiectul s-a desfasurat de catre 2 stagiare de la Scoala de Arte Frumoase din Marseille si a fost realizat in patru etape, astfel:
PAS D'ECOLE PAS D'AVENIR
Scopul proiectului:
Obiectivele generale:
Obiectivul general a fost educatia-in sensul ei complex (scolara, civica, estetica, profesionala), incercandu-se mentinerea unui echilibru necesar intre ponderea componentei scolare si a celorlalte (nevoi materiale, sanatatea).
pentru 18 copii si tineri din Fundatia Parada
Perioada: aprilie 2006 aprilie 2007
Rezultate obtinute:
- s-a creat un spatiu flexibil cu o baza texnica si didactica pusa la punc (o sala de clasa, materiale scolare: manuale scolare, caiete, ustensile de scris, harti, tabla, material pedagogic, o minibiblioteca)
- a fost angajat un psihopedagog, din nevoia de personal profesionist, aceasta persoana a fost angajata cu norma intreaga, jumatate fiind sustinuta financiar de catre Fundatia Parada)
- s-au stabilit strategiile de selectie a beneficiarilor care vor participa la proiect (s-a utilizat fisa psihopedagogica in care sunt trecute urmatoarele rubrici: date despre beneficiar, ocupatia si locul de munca acolo unde este cazul, conduita, comportamentul individual si in grup, trasaturi de personalitate, tendinte a unor trasaturi de caracter, abilitati, nivel scolar si psihologic)
- inscrierea la scoala, la frecventa redusa - in perioada august-septembrie 2005, mai exact in programul "A doua sansa" pentru nivelul primar (clasele- I, II, III, IV ).
De acest proiect beneficiaza 18 copii si tineri.
Proiect sustinut financiar de catre organizatia Solidarite Laique.
«HAI LA MUZEU! »
Scopul proiectului: s-a urmarit dezvoltarea activitatilor culturale si artistice a copiilor defavorizati
Obiective:
Grup tinta: 150 de copii din organizatiile neguvernamentale Fundatia PARADA, Casa deschisa si Trebuie. Aceste organizatii au ca obiect de lucru copii/tineri deveforizati oferindu-le sprijin individualizat in ceea ce inseamna educatia, insertia sociala si protectia.
Perioada: 6 luni (februarie - iulie 2006)
Rezultate obtinute:
Au avut loc 6 vizite la muzee
Au fost organizate ateliere de arta in fiecare organizatie participanta la proiect. Prin desen si pictura, copii isi pot exprima creativitatea si gasesc noi cai de a - si exprima sentimentele
Organizarea unei expozitii finale, la Muzeul de Geologie
SERVICIUL CARAVANA - Interventie si Preventie in Retea pentru Copiii si Tinerii fara Adapost
Proiectul reprezinta o continuare si, in acelasi timp, o dezvoltare a serviciilor deja oferite de catre Fundatia PARADA Romania, adresandu - se copiilor si tinerilor fara adapost, care traiesc in prezent pe strada in Bucuresti, sau care sunt in situatie de risc. In general, acestia provin din familii in situatii de criza, cu un nivel scazut social si economic, familii destramate care se confrunta cu probleme cauzate de somaj, alcoolism, lipsa conditiilor minime de trai.
Scopul proiectului: Integrarea sociala a copiilor si tinerilor fara adapost
Grup tinta : Copii si tineri, fara adapost, care traiesc in prezent pe strada, in Bucuresti
Obiective:
* Redefinirea si dezvoltarea muncii in strada, ca serviciu specific de interventie si preventie a fenomenuluicopiilor si tinerilor fara adapost
* Crearea si operationalizarea unei retele multiactori de interventie si preventie, in Bucuresti
* Cresterea nivelului de educatie scolara a copiilor si tinerilor din stada
Locatie: Bucuresti
Proiectul a fost structurat in - faza pregatitoare (15 martie - 15 iunie 2006)
- perioada I (1.07 - 31.12.2006)
Rezultate obtinute:
1.Intarirea capacitatii de actiune a Caravanei (serviciu mobil de asistenta sociala stadala), prin stabilirea metodologiei de lucru, prin initierea unei baze de date a beneficiarilor din strada, prin activitatile de informare si documentare a echipei de interventie
2.Crearea unei retele de interventie, prin semnarea de contracte de parteneriat cu autoritati locale (DGASPC) cat si cu ONG - uri implicate in domeniul copiilor si tinerilor fara adapost
3.Dezvoltarea activitatilor educative, prin dezvoltarea bazei materiale, echizitionarea de echipamente, materiale, publicatii de specialitate
4. Realizarea de materiale promotionale in vederea promovarii proiectului
Proiectul este finantat in cadrul Programului PROCOPIL sustinut de Ministerul Francez al Afacerilor Externe si coordonat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului (FONPC) si Solidarite Laique. Ministerul Francez al Afacerilor Externe asigura 50% din bugetul necesar, iar Fundatia PARADA Romania si Fundatia PARADA Franta, asigura impreuna restul de 50% din fonduri.
Parteneri implicati:
internationali - Fundatia PARADA Franta
locali - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, Asociatia Samusocial, Asociatia ARAS, alte asociatii care lucreaza pe strada
PREMIUL UNICEF 2000 -23 noiembrie
Un clown si un diplomat au fost desemnati primii laureati ai premiului " UNICEF 2000 din partea copiilor ". Miloud OUKILI - Presedintele Fundatiei PARADA si Francesco Paolo Fulci - Membru al Natiunilor Unite au primit, la 23 noiembrie, Premiul UNICEF 2000, in cadrul ceremoniei oficiale de inmanare a premiului de la Sienna. Acest premiu a fost creat de catre Comitetul Italian UNICEF, pentru a sarbatori zece ani de la semnarea Conventiei ONU privitoare la Drepturile Copilului.
Premiu reprezinta recunoasterea activitatii desfasurate prin initierea, proiectul si realizarea lui in lupta pentru respectarea drepturilor copilului.
"(..) pentru realizarea de programe socio-educative destinate reintegrarii copiilor din Bucuresti, invatandu-I arta de a fi clown. Programele au avut rezultate exceptionale; el a redat copiilor bolnavi de ignoranta speranta si demnitatea in fata viitorului"
UNICEF 2000
PREMIUL ARTUSI PE ANUL 2000 - la 25 iunie, la Farlimpopoli (Italia), Primaria i-a inmanat lui Miloud OUKILI premiul ARTUSI pentru contributia sa originala in lupta pentru drepturile omului.
UN PREMIU PENTRU "Clownul sperantei" - la Paris, in 26 noiembrie 1999, Fundatia pentru copilarie a inmanat presedintelui Fundatiei PARADA, Miloud OUKILI, Premiul "Media Documentaire". Acest premiu a fost decernat reportajului " Cownul sperantei", difuzat in emisiunea "Radacini si aripi" pe postul TV France 3. Reportajul realizat de CAPA s-a concentrat asupra subiectului "Copii strazii " din Bucuresti, beneficiind de sprijinul Fundatiei PARADA. Premiul a fost inmanat de Presedintele "Fundatiei pentru Copilarie", doamna A. Giscard d' Estaing, sotia fostului presedinte al Republicii Franceze.
PREMIUL ALBERT SCHWEITZER 2000 - instituit de Fundatia Johann Wolfgang Van Goethe, a fost decernat, la 3 septembrie 2000, unui clown: "Miloud OUKILI este un clown. Un clown format la Scoala Frattelini. De cativa ani, tanarul francez initiaza in tehnica circului copiii strazii, neglijatii bucurestiului. Pentru a le reda speranta si dorinta de viata. Cu el, ei invata sa invinga focul, sa se machieze, sa jongleze, sa mearga pe picioroange . si sa zambeasca. Miloud nu este nici educator, nici sociolog, ci un saltimbanc care daruieste ceea ce are, tandretea lui, dragostea lui de spectacol, pofta sa de ras prin care indeparteaza frica. Prin spectacol, el vrea sa-i invete pe tinerii strazii responsabilitatea, respectul pentru ceilalti, comunicarea cu lumea exterioara. In 1996 el a fondat, impreuna cu cativa voluntari, Fundatia PARADA, care are ca scop ajutorarea copiilor pentru a se integra intr-o societate care-i respinge".
Strategia de interventie este impartita in trei directii de actiuni principale:
Raportul Fundatiei cu mediul extern, inteles in cel mai larg sens.
Dezvoltarea dinamicilor si proceselor interne ale Fundatiei.
Aspecte financiare
Perspectiva de dezvoltare a raportului cu mediul extern al Fundatiei este propusa tinand cont de trei aspecte diferite, chiar interdependente:
Relatia cu partenerii europeni
Relatia cu institutiile
Interventia de retele
2. Dezvoltarea dinamicilor si procesele interne ale fundatiei
Cunoasterea responsabilitatii pe care Parada o are pentru beneficiarii cu care colaboreaza, denota faptul ca strategia urmatorilor ani nu poate sa faca abstractie de la asumarea acestui rol.
Pentru a putea dezvolta cele de mai sus se prevede o apropiere interoganizatorie care se va articula in urmatoarele directii:
Evaluarea si controlul eficacitatii si eficientei interventiei fundatiei;
Transparenta in gestiune si actiune ca si criteriu care ghideaza activitatile;
Echilibrul intre nevoile organizatorice ale fundatiei si flexibilitatea interventiei;
Implicarea personalului fundatiei;
Formarea de personal
3. Aspecte financiare
Sustinerea financiara a activitatilor are scop pur umanitar si este intotdeauna unul din punctele mai sensibile ale fiecarei interventii. In afara de politica de gestiune optimala a resurselor si de scopul de a reda mai coerent strategia financiara, acest paragraf va fi impartit in patru aspecte, tratate separat chiar daca sunt interdependente.
Adunarea de fonduri private
Gestiune servicii publice
Fonduri structurale
Unitati productive
COLABORATORI 1996 - 2006
FINANTATORI, SPONSORI, DONATORI
Multumim tuturor celor care au fost si sunt alaturi de noi !
CONSILIUL DIRECTOR
Presedinte - MILOUD KARIM OUKILI
Vicepresedinte - FRANCESCO ALOISIO
Secretar - LEA BERZUC
Membrii : - MARIA RUFFINI, LORIS PANZERI NOEL PERRIN REMUS RADU
PERSONAL
Multumim tuturor celorl care de - a lungul celor 10 ani de activitate au impartasit crezul Fundatiei si au fost alaturi de noi in atingerea obiectivelor si scopurilor propuse.
Director executiv - Maria Capriel
Asistent administrativ - Andreea Stanga
Casier - Alina Radu
Economist - Maria Galbura
Informatician - Silviu Stoica
Administrator - Mihai Harca
Asistenti sociali - Adina Stefan, Iuliana Dobrescu
Conducator auto - Marian Fratila
Coordonator - Adina Barcutean
Psihopedagog - Mirela Haita
Asistenti sociali - Alina Bontu, Mihaela Patrascu
Animatori socio - educativi - Lucica Roset, Liliana Voicu, Dan Porcescu , Marian Milea
Menajera - Ioana Ciotanga
Sorina Fratita - Coordonator
Anca Bodeanu - Asistent social
Mihai Haloiu - Asistent social
Elena Marinescu - Educator
Daniela Romanic - Educator
Elena Toader - Supraveghetor
Viorica Raducan - Supraveghetor
Reynald Crochetet - Coordonator
Marian Dicu - Profesor acrobatie
Dan Romila - Profesor jonglerie
Svetlana Zotina - Profesor de balet
Gabriela Ionita - Profesor de arta dramatica
Bucuresti: - Coordonator - Irina Bejan
- Analist piata muncii - Irina Patrascu
- Consilier de indrumare si orientare profesionala - Nicoleta Zarnescu
- Asistent administrativ - Magdalena Boca
Timisoara: - Coordonator - Mihaela Vetan
- Consilier de indrumare si orientare profesionala - Agneta Nemeti
- Asistent administrativ - Olimpia Onita
CONTACTE
Adresa: str. Poterasi nr. 35, sector 4, Bucuresti
Tel: 0040 - 021 - 330.55.80
Fax: 0040 - 021 - 331.51.22
E - mail: fundatiaparada@gmail.com
Serviciul Stradal/Centrul de Zi/Unitatile de Tip Familial (Biroul rezidential)
Adresa: str. Bucur nr. 23, sector 4, Bucuresti
Tel: 0040 - 021 - 330.76.85
Fax: 0040 - 021 - 331.17.99
E - mail: paradacentru@gmail.com
Adresa : B - dul Regina Elisabeta nr. 73, sc. 1, et. 1, ap. 2, sector 5, Bucuresti
Tel: 0040 - 021 - 311.61.42
Fax: 0040 - 021 - 311.61.43
E - mail: office.b@apelngo.ro
Adresa: Str. Alexandru Odobescu nr. 34, parter, ap. 2, Timisoara, jud. Timis
Tel/Fax: 0040 - 0256 - 49.88.69
E - mail: office.tm@apelngo.ro
REPERE BANCARE
UNICREDIT ROMANIA S.A. - Sucursala Magheru
IBAN:RO 96 UNCR 0110124296271 EUR
IBAN: RO 10 UNCR 0110124296271 ROL
MULTUMIRI
Multumim tuturor celor care au avut incredere in activitatea Fundatiei PARADA, celor care au finantat si au sustinut proiectele noastre si care au fost convinsi ca resursele puse la dispozitia noastra au fost folosite in beneficiul copiilor si tinerilor din Bucuresti.
Actiunile desfasurate in Romania cunosc astazi rezultate importante, pe de o parte in ceea ce priveste copiii cu care s-a lucrat si carora li s-a reinviat increderea, speranta pentru ziua de maine, pofta de viata, pe de alta parte in ceea ce priveste autoritatile locale, care iau acum in considerare cu mai multa seriozitate fenomenul copiilor strazii.
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru intarirea structurii Fundatiei PARADA din Bucuresti, pentru a reusi sa fie administrata autonom de reprezentanti locali. De la debutul sau, Fundatia PARADA a implicat colaboratori romani in gestiunea si activitatea sa cotidiana. Trebuie in continuare amplificate aceste competente, formarea personalului, pentru a reusi o buna administrare a acestei structuri, care sa garanteze continuarea actiunilor sale.
Avem nevoie de mijloace financiare sporite pentru ca diverse programe incepute acum sa poata continua sa functioneze. Ne gandim mai ales la apartamentele sociale, care reprezinta o suma fixa de cheltuieli, dar care sunt un element - cheie pentru reintegrarea copiilor strazii, care invata aici sa traiasca in colectivitate, printre concetatenii lor. Fundatia PARADA nu a facut decat sa faca ceea ce, in tarile occidentale, s-a reusit de mult timp, asistenta sociala.
Si, mai ales, avem nevoie de recunoasterea voastra. Mai presus de orice, munca cea mai importanta care se face cu acesti copii este de a-i asculta, de a-i iubi si de a-i recunoaste.
EI SUNT AI NOSTRI, AI TUTUROR !
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate
Sociologie | |||
|
|||
| |||
| |||
|
|||