Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Cadastru


Index » inginerie » » constructii » Cadastru
» Cadastrul forestier


Cadastrul forestier


Cadastrul forestier

Fondul forestier este constituit 6m'padurile si terenurile afectate Jmpaduririlor sau care servesc nevoilor de culturS, protectie oh administrare forestiera' (Codul silvic, art.1); suprafetele respective pot fi proprietate de stat (majoritatea) sau particulars! si sunt supuse regimului silvic. Acesta este definit, la randul sau, ca 'sistem unitar de norme tehnice, economice si juridice privind amenajarea, cultura, paza, exploatarea si protectia padurilor' (Legea 26/96). Regimul silvic se aplica obligatoriu Tntregului fond forestier national, indiferent de natura dreptului de proprietate si de calitatea proprietarului.



Amenajamentele silvice sunt documentatii complexe Tn care se inventariaza, se descriu si se reprezinta pe planuri toate terenurile din fondul forestier, cu multiple elemente specifice dintre care unele stau la baza cadastrului de specialitate. Aid se prevad totodata si masurile tehnice, economice si juridice menite sa asigure continuitatea forestiera, sporirea productiei si productivitatii padurilor, folosirea lor rationala si ameliorarea functiei de protectie.

Cadastrul fondului forestier are ca punct de plecare datele din aceste amenajamente, care cuprind: planul si harti amenajistice (ca aspect tehnic), descrierea statiunii sj arboretului Tn cadrul unui sistem de clasificare propriu (parte economics), descrierea hotarelor, dreptul de administrare operativa a ocolului (ca parte juridica).

Documentatiile se revizuiesc din 10 in 10 ani, cand se reactualizeaza cea mai mare parte a elementelor componente.

Elementele de baza pentru Tntocmirea cadastrului forestier, ca limite teritoriale si de posesie, suprafata sj categorii de folosinta, se extrag din cadastrul funciar general si se completeaza cu elementele necesare din amenajamentele silvice.

Planurile cadastrale rezultate Tn urma efectuarii masuratorii fondului forestier, pe parcele, unitati de productie si mari unitati forestiere stau la baza Tntocmirii registrelor de cadastru forestier.

Registrele folosite pentru inventarierea fondului forestier cuprinde urmatoarele parti:

Evidenta suprafetelor dupa modul de folosinta al terenurilor;

Evidenta suprafetelor pe functii de paduri;

Evidenta arboretelor cu capacitate de productie redusa pentru ameliorat;

Evidenta repartizarii suprafetelor padurilor sj a masei lemnoase pe specii sj varste;

Evidenta terenurilor degradate din fondul forestier;

Evidenta suprafetelor cu padurile ce urmeza a fi exploatate.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate