Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Sulf S


Sulf S


Sulf S

se intrebuinteaza la vulcanizarea cauciucului, in industria materiilor colorante, la faricarea acidului sulfuric, in viticultura etc. Se obtine din sulful nativ prin topire si distilare sau din produse petroliere sulfuroase prin desulfonarea catalitica.

Pericol de:

-incendiu: se prezinta sub forma de cristale galbene, praf sau bulgari. Densitatea 1,960-2,070. Punctul de topire 112,8-119,3 oC. Punctul de fierber e444,6 oC. Insolubil in apa. Este inflamabil.temperatura de inflamabilitate207 oC. Temperatura de autoaprindere 232 oC. Prin ardere se obtine bioxidul de sulf. Puterea calorifica 2200 kcal/kg. Sulful fin macinat are tendinta de autoaprindere in prezenta umiditatii, in contact cu oxidanti sau in amestec cu carbune, negru de fum, grasini, uleiuri.

-explozie: praful in stare de suspensie formeaza cu aerul amestecuri explozive. Praful uscat fara cenusa, "fractiunea 850μ" are limita inferiara de explozie 2,3 g/m3. Temperatura de autoaprindere a prafului depus 190 oC. Continutul minim de oxigen pentru arderea suspensiei praf-aer este de 2%.



Praful de sulf macinat "fractiunea 150μ" in stare de suspensie in aer are limita inferioara de explozie 17,6 g/m3. Prin adaugare de praf inert de caolin 65% greutate, amestecul nu prezinta pericol pana la concentratia de 176 g/m3.

Sulful formeaza amestecuri explozive cu substante oxidante (azotati, clorati, perclorati).

-toxicitate: prin aredere, sulful produce bioxid de sulf un gaz toxic.

Masuri de:

-prevenire: se va proteja la maipulare de socuri mecanice. Se depoziteaza in locuri reci, bine ventilate. Nu se va depozita impreuna cu clorati, nitrati sau alte substante oxidante. Se va veghea impotriva acumularii prafului sau dispersarii lui in aer.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata; se va evita utilizarea jeturilor directe, care provoaca imprastierea sulfului topit si a prafului. Incendiile mici pot fi stinse cu nisip sau sulf aditional. Se va utiliza aparate izolante.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate

Pompieri




Anisol c6h5och3
Sapun praf
Azotat de sodiu NaNO3
Fenilhidrazina C6H5NHNH2
Salicilat de amil C6H4(OH)COO(CH2)4CH3
Acid fluorhidric HF
Rubidiu
Oxid de mesitil (CH3¬)2CCHCOCH3
Celuloid
Acetonilacetona CH3COCH2




termeni
contact

adauga