Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea īn munti, pe zapada, stānca si gheata, trasee de alpinism




Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Pescuit


Index » hobby » Pescuit
» Ancistrusii


Ancistrusii


Ancistrusii fac parte din familia Loricariidae. Sunt originari din America de Sud, Brazilia, Guiana. A fost importat pentru prima oara in Europa la inceputul secolului XX.
Ii trebuie un acvariu de cel putin 65 de litri, la maturitate atinge 14 cm.
Prefera o temperatura intre 23 si 28 de grade, iar in perioada reproduceriii aceasta nu trebuie sa depaseasca 23 de grade. Prefera apa cu un ph de 6,7. Duritatea poate sa fie intre 2 si 15.
Cand sunt mici culoarea dominanta este maroul, iar la maturitate au o culoare de maro inchis si pe burta mici nuante de albastru.

Nu sunt pesti foarte pretentiosi, daca sunt ingrijiti, pot depasi varsta de 10 ani, sunt sociabili si pot fi tinuti cu multe alte specii de pesti. Datorita sistemului osos bine dezvoltat, nu pot sa fie atacati de alti pesti. Gura arata ca o ventuza cu ajutorul careia mananca algele de pe geamuri, pietris, decor. Nu toate tipurile de alge ii sunt pe plac. In afara de alge mananca si fulgii sau mancarea cazuta pe substrat. Preferabil ar fi ca pietrisul sa fie cat mai mic, gen "bob de orez" pentru ca in conditiile in care pietrisul este mai mare mancarea cazuta intre pietre nu poate fi scoasa si se descompune. Inafara de alge mai mananca spanac, salata, mazare, iar ca supliment ii putem da tablete de spirulina lipite de geamul acvariului.
Pietrisul trebuie sa fie cat mai putin taios pentru ca ancistrusii au obiceiul sa roada si pietrele de jos asa ca exista riscul de a se taia. Sta mai mult in partea de jos a acvariului. Prefera acvariile plantate in care sunt si zone umbrite. Ancistrusii sunt mai activi ziua decat noaptea. Ancistrusii mici au mai multa pofta de alge decat cei maturi. Ancistrusii iubesc buturugile, radacinile, asa ca este indicat sa punem cateva in acvariu. Vom observa ca isi petrec foarte mult timp din zi pe lemn incercand sa il roada.
Sunt foarte sensibili la cantitatile mai mari de medicamente. Este bine ca atunci  cand facem un tratament sa ii mutam din acvariu.
Se inmultesc prin icre. Masculul are coarne pe cap mult mai dezvoltate si mai bifurcate in varf. Femela este mai dezvoltata la corp iar coarnele sunt foarte mici.







Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate