Administratie | Contabilitate | Contracte | Criminalistica | Drept | Legislatie |
Conducerea prezentarilor
Prezentarile nu mai pot fi omise din practica profesionala, fie ca este vorba de prezentarea rezultatelor intermediare ale proiectelor, pentru a se stabili viitoarea procedura - fie ca este vorba de prezentari ale salariatilor, clientilor, ale superiorilor sau colegilor - de fiecare data este vorba de transmiterea informatiilor.
Dupa munca, capital si pamant(teren), informatiile constituie al patrulea factor de productie important, ponderea acestora sporind mereu.
Informatiile prezentarilor nu sunt gratuite, consumand, in primul rand, timpul alocat lor.
Prezentarile sunt afaceri, vanzari, prestatii de servicii. Participantii cumpara, prin prezenta lor fizica si prin atentia lor, informatii ce trebuiesc elaborate pentru a fi receptionate.
Informatiile trebuie sa fie concise, pregnante, prezentate vizual, pentru ca "pretul" sa fie justificat.
Prezentarile, sunt prin definitie, o succesiune structurata de idei, prezentate cu ajutorul mediilor unui cerc limitat de participanti.
Prezentarile nu sunt nici prelegeri, pentru ca acolo cercul participantilor este mult mai mare - si nu sunt nici cuvantari, caci la acestea lipsesc mediile de informare. Deci, prezentarile se aseamana cu dejunurile intr-un restaurant cu adevarat bun,care se compun din trei feluri, cu portii corespunzatoare, constituind o placere pentru toti fiind conforme scopului.
Mediile vizuale bune reprezinta cheia prezentarilor reusite. Cei mai multi stimuli ajung la noi pe care vizuala. In cazul prezentarilor, acest fapt are ca urmare necesitatea acordarii unei atentii deosebite contactului vizual cu participantii. Fireste ca insusi prezentatorul si limbajul sau corporal reprezinta stimuli vizuali, perceputi de participanti.
Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate