Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» HIPERCOLESTEROLEMIA


HIPERCOLESTEROLEMIA


HIPERCOLESTEROLEMIA

Cresterea cantitatii de colesterol in sange, peste limitele normale. Cantitatea de colesterol din sange variaza la omul sanatos intre 1,2 - 1,8 g la litru. Colesterolul creste in caz de regim alimentar bogat in grasime; depasirea colesterolului normal duce la depozitarea unor grasimi pe peretele interior al arterelor, care provoaca cresterea presiunii arteriale, accidente vasculare cerebrale sau coronariene.

Dieta: - 5 - 10 cura de sucuri.



1 clisma dimineata cu 1,5 - 2 litri infuzie calduta de musetel timp de 5-10 zile.

In continuare cura cu sucuri si cruditati. Se recomanda: suc de orz verde, suc de papadie, urzica, patlagina, morcov, usturoi, ceapa, telina, salata, patrunjel, leustean, praz, spanac, capsuni, citrice, coacaze negre, mar, struguri, grape-fruit, afine. Se pot face cure cu fructele recomandate mai inainte.

Cura cu usturoi: Tinctura, obtinuta dupa reteta de medicina traditionala chineza: 350 g bulbi de usturoi. Se piseaza si se amesteca cu 200 ml alcool concentrat 700. Se lasa 10 zile la macerat in loc racoros. Se strecoara, dupa care se lasa 3 zile la limpezire prin decantare. Se pastreaza in sticlute brune, astupate cu dop la temperatura moderata. Se porneste de la o picatura in dimineata primei zile, si se ajunge la un maximum de 15 picaturi in seara zilei a cincea (la fiecare masa se creste cu o picatura). Din ziua a sasea se incepe descresterea numarului de picaturi. Se continua pana in ziua a zecea cand se ajunge la o picatura (la fiecare masa se scade o picatura). In ziua a-11-a se administreaza doza de atac, constituita din 25 picaturi (dimineata (25), pranz (25), seara (25). In ziua a 12-a se reia la fel ca in prima zi. Tratamentul se face continuu, timp de cateva luni pana la terminarea tincturii. Cantitatile mentionate se iau cu 20-30 minute inainte de mese, in 50 ml apa cu miere. Efectul in boala hipertensiva si ateroscleroza se pastreaza 3-5 ani. Este contraindicat in sindroamele congestive, pulmonare (tuse cu sange, tuse seaca si puternica, friguri). Nu-l pot suporta persoanele atinse de dermatoze, pecingini, iritatii gastrointestinale, femeile care alapteaza (deoarece altereaza gustul laptelui si astfel da colici sugarilor).

Se iau urmatoarele sucuri: ceapa (15-30 picaturi in apa pe zi), praz, papadie, patlagina, varza si rosii.

Se iau 20 g propolis la 100 ml alcool de 80-86° si se pune 30 de picaturi din acest amestec zilnic intr-un dl de apa pana la completa ameliorare a bolii.

Cura cu boabe de ienupar. Cura dureaza 23 de zile si se face astfel: boabele zdrobite se mesteca si se inghit. In prima zi se iau 4 boabe, a doua zi 5, iar apoi zilnic se creste doza cu cate o boaba, pana in a 12-a zi, cand se iau 15 boabe, iar in a 13-a zi se scade cu cate o boaba zilnic, pana se ajunge la 4 boabe in a 23-a zi.

Cura cu polen - se ia 20 g zilnic si se bea cu apa indulcita cu miere. O cura dureaza o luna de zile.

Ceaiuri Rp. 1: Anghinare - infuzie din 2 lingurite de planta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana (300 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-15 minute. Se bea in 3 reprize inaintea meselor principale.

Macerat (12 ore) din 1 lingurita amestec la o cana de apa. Se beau 2 cani pe zi. Se foloseste in cure de 14 zile apoi dupa o pauza se continua inca o cura.

 

Rp. 2: Vasc 10 g

Macese 10 g

Paducel 10 g

Baia vitala odata pe zi a cate 25 minute

Bai de trunchi odata pe zi a 25 minute.

Bai ascendente de maini (Hauffe). Se pune apa in baia de maini la 35° C. La interval de 1-2 minute prin turnarea de apa fierbinte se urca treptat temperatura cu un grad, asa incat in timp de 5-6 minute se ajunge la 40-44° C. Ajuns la aceasta temperatura se sta 15-30 minute. Se face zilnic cate o baie, in total 15-20 de bai pe serie.

Bai de plante din flori de fan sau urzica (1,5 kg flori de fan se fierb o jumatate de ora, se strecoara si se pun in apa de baie. Se fac bai zilnice timp de 21 de zile. Sunt utile si in semipareze).

O cataplasma lombo-abdominala pe zi cu lut timp de 30 de minute

Cura cu aer si gimnastica respiratorie si fizica, in functie de toleranta individului la efort.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate