Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» HIPERTENSIUNEA ARTERIALA


HIPERTENSIUNEA ARTERIALA


HIPERTENSIUNEA ARTERIALA

Hipertensiunea arteriala este o boala caracterizata prin cresterea tensiunii arteriale peste limitele normale (cresterea tensiunii arteriale peste 150/100 mm de mercur). Mentinerea tensiunii arteriale in limite normale este realizata de actiunea complexa a numerosi factori: nervosi, vasculari, renali, glandulari care actioneaza prin mecanisme complicate. Este suficient ca unul din ei sa se deregleze pentru ca tensiunea sa creasca si sa se instaleze boala hipertensiva. La inceput bolnavul acuza tulburari discrete ca: irascibilitate, oboseala intelectuala, insomnie, transpiratie nocturna, vajiituri in urechi, ameteli, dureri de cap, senzatii de "deget mort".

Dieta: - 10 zile cura cu sucuri de fructe si zarzavaturi.



1 clisma dimineata cu 1,5 - 2 litri infuzie de musetel, timp de 10 zile.

In continuare 1 - 2 luni cura cu sucuri si cruditati recomandandu-se in special sucul de pere.

Se recomanda: suc de orz verde, suc de papadie, urzica, patlagina, morcov, usturoi, ceapa, telina, salata, patrunjel, leustean, praz, spanac, capsuni, citrice, coacaze negre, mar, struguri, grape-fruit, afine. Se pot face cure cu fructele recomandate mai inainte.

Cura cu usturoi: Tinctura, obtinuta dupa reteta de medicina traditionala chineza: 350 g bulbi de usturoi. Se piseaza si se amesteca cu 200 ml alcool concentrat 70 0. Se lasa 10 zile la macerat in loc racoros. Se strecoara, dupa care se lasa 3 zile la limpezire prin decantare. Se pastreaza in sticlute brune, astupate cu dop la temperatura moderata. Se porneste de la o picatura in dimineata primei zile, si se ajunge la un maximum de 15 picaturi in seara zilei a cincea (la fiecare masa se creste cu o picatura). Din ziua a sasea se incepe descresterea numarului de picaturi. Se continua pana in ziua a zecea cand se ajunge la o picatura (la fiecare masa se scade o picatura). In ziua a-11-a se administreaza doza de atac, constituita din 25 picaturi (dimineata (25), pranz (25), seara (25). In ziua a 12-a se reia la fel ca in prima zi. Tratamentul se face continuu, timp de cateva luni pana la terminarea tincturii. Cantitatile mentionate se iau cu 20-30 minute inainte de mese, in 50 ml apa cu miere. Efectul in boala hipertensiva si ateroscleroza se pastreaza 3-5 ani. Este contraindicat in sindroamele congestive, pulmonare (tuse cu sange, tuse seaca si puternica, friguri). Nu-l pot suporta persoanele atinse de dermatoze, pecingini, iritatii gastrointestinale, femeile care alapteaza (deoarece altereaza gustul laptelui si astfel da colici sugarilor).

Suc de ceapa (5-30 picaturi in apa pe zi).

Cura cu boabe de ienupar. Cura dureaza 23 de zile si se face astfel: boabele zdrobite se mesteca si se inghit. In prima zi se iau 4 boabe, a doua zi 5, iar apoi zilnic se creste doza cu cate o boaba, pana in a 12-a zi, cand se iau 15 boabe, iar in a 13-a zi se scade cu cate o boaba zilnic, pana se ajunge la 4 boabe in a 23-a zi.

Tinctura de propolis cate 20 de picaturi de 3 ori pe zi cu miere.

Cura cu polen - se ia 20 g zilnic si se bea cu apa indulcita cu miere. O cura dureaza o luna de zile.

1 lingurita cu varf de amestec la o cana de apa (250 ml). Se lasa macerat 12 ore si se bea 1 cana dimineata si o cana seara, inainte de mese, caldut indulcit

 
Ceaiuri Rp. 1: Paducel 30 g

Coada soricelului 20 g

Vasc 10 g

Isop 10 g

Salcie alba (scoarta) 10 g.

Rp. 2 Anghinare - infuzie din 2 lingurite de planta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana (300 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-15 minute. Se bea in 3 reprize inaintea meselor principale.

Rp. 3 Traista ciobanului - infuzie din 2 - 3 linguri planta la 200 ml apa clocotita. Se iau 4 - 5 linguri pe zi.

Rp. 4 Vascul - macerat la rece din 2 lingurite de frunze, care se lasa peste noapte (aproape 8 ore) in 500 ml apa. Se filtreaza, se indulceste si se bea in cursul unei zile.

Baia vitala de 2 ori pe zi.

O baie de sezut cu frunze de menta - infuzie din 300-500 g menta in 5 litri de apa. Se pune apa de baie la temperatura de 37° C. Durata bai este de 20 minute. Se fac bai zilnic, timp de o luna.

Baia cu coaja de salcie - decoct din 150 g scoarta la 1 litru apa. Se fierbe 20 minute apoi se strecoara. Se adauga in apa de baie la temperatura de 370. Se fac 21 de bai, in cure de 3-4 ori pe an.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate