Alimentatie | Asistenta sociala | Frumusete | Medicina | Medicina veterinara | Retete |
Apendicita este o inflamatie acuta sau cronica a apendicelui vermicular. Originea inflamatiei nu este intotdeauna determinata; ea poate fi cauzata de obstruarea apendicelui de catre o acumulare de materii fecale. Apendicita cea mai curenta, caracterizata printr-o simpla inflamatie a mucoasei, este denumita 'catarala' sau 'supurata'. Cand mucoasa este obstruata de puroi, acesta ramane uneori localizat, provocand o aglutinare a anselor intestinale sudate prin aderentele din jurul abcesului: aceasta este peritonita plastica sau plastronul apendicular. In caz de necroza a peretelui apendicelui puroiul poate invada intregul peritoneu; se declanseaza atunci peritonita generalizata.
Atunci cand apendicele este normal situat, apendicita se traduce printr-o durere care se produce brusc in fosa iliaca (partea laterala si inferioara a abdomenului) dreapta, insotita de greturi, chiar de voma, si de o febra moderata (38 - 38,50C); palparea zonei este dureroasa si provoaca o reactie de aparare (intarirea peretelui abdominal); tranzitul intestinal este incetinit.
Tratamentul dupa prescriptiile Dr.A.Keller (Hrana vie - Ernst Günter p.154)
Doctorul Keller considera ca apendicita se datoreaza, in primul rand, consumului de carne fiarta si mancare gatita, indeosebi cocariile (dulciurile). Nu s-au gasit niciodata samburi de cirese sau ceva asemanator intr-un apendice operat, ci numai fecale intarite.
Accentul principal in tratamentul Dr. Keller este pus pe golirea totala a intestinului de resturile alimentare prin 6-8 clisme pe zi. Apa de clisma este retinuta in intestin de fiecare data aproximativ 10 minute. Primele sunt facute in pozitia genunchi-coate. Celelalte in pozitia culcat pe dreapta. El spune ca daca reuseste ca si ultimele resturi de excremente sa fie spalate si eliminate din apendice, are loc o schimbare spre bine. De cate ori se intampla sa se elimine numai apa limpede nu trebuie sa ne lasam inselati, tot se mai poate sa ramana un rest cat de mic, deci clismele trebuie facute toate.
A doua aplicatie sunt compresele foarte fierbinti, schimbate succesiv in primele doua zile. Pot fi folosite si perne electrice. Este de la sine inteles ca in acest interval se posteste sau cel mult se bea ceai neindulcit. El mai afirma, bazat pe propria-i experienta, ca si daca in abdomen s-a colectat deja litri de puroi, lichidul purulent a putut sa fie eliminat pe cale naturala.
Se poate folosi ceai de anghinare, pelin sau musetel.
Se mai poate face clisma cu infuzie de musetel, sau apa argiloasa.
Dieta: - 5-7 cura cu sucuri de fructe si zarzavaturi.
1 clisma dimineata cu 1,5 - 2 litri infuzie de musetel timp de 5-7 zile
In continuare timp de o luna cura cu sucuri si cruditati. Se recomanda sa se consume: suc de orz verde, papadie, anghinare, frunze de cicoare, patrunjel, telina, marar, suc de cartofi, varza, pastarnac, lamaie, mere, pere, gutui, prune.
Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate