Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» CANCERUL RENAL


CANCERUL RENAL


CANCERUL RENAL

Tumora maligna a rinichiului dezvoltata plecand de la tesutul renal. Ca simptome, trebuie avuta in vedere triada: hematurii (sange in urina), durerea surda lombara, si nefromegalia, Adica aparitia unor noduli mobili sau ficsi de consistenta dura. Mai rar, el se traduce printr-o oboseala cu pierdere in greutate, o febra si /sau o poliglobulie (exces de globule rosii). Evolutia este uneori foarte lenta chiar in caz de metastaze. Acestea sunt, in general, osoase, venoase, pulmonare sau hepatice.

Obs: Pe langa tratamentul general aplicat "cancerului" se recomanda:

Dieta: Se recomanda: suc de orz verde, laptuca, praz, varza, pastarnac, leustean, macris, marar, patrunjel, sfecla rosie, morcov, ridiche, urzica, papadie, suc de afine, agrise, pere, coacaze, struguri, zmeura, creson, dovleac, lamaie, macese.



Sa se suga 5-10 g de propolis pe zi pana la vindecare.

Ceaiuri:

Infuzie din 1 lingurita cu varf de amestec la o cana de apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.

 
Rp. 1 Dragaica     30g

Splinuta     30 g

Urzica moarta alba 30 g

Urzica moarta galbena 30 g

Decoct din 4 lingurite de amestec la 500 ml de apa. Se beau 3 cesti pe zi.

 
Rp. 2 Merisor (frunze) 20 g

Mesteacan (frunze) 20 g

Patrunjel (seminte) 20 g.

Coada calului 20 g

Decoct dintr-o lingura de amestec la 250 ml de apa. Se fierbe 10 minute. Se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.

 
Rp. 3 Merisor (frunze) 10 g

Fasole (teci) 5 g

Patrunjel (seminte) 5 g

Mesteacan (frunze) 5 g

Splinuta (planta) 5 g

Baia calda de sezut cu coada calului (sau coada soricelului, urzica moarta sau galbena), cu temperatura progresiv crescuta, o data pe zi, timp de 20 minute in 7-10 zile.

Baia de abur a jumatatii inferioare a corpului timp de 15 minute, o data pe zi.

Bai generale calde ( 38°C ) cu plante. Plantele care se folosesc sunt: paie de ovaz, flori de fan, coada calului si coada soricelului.

Bai de flori de fan - se ia 1-1,5 kg de flori de fan si se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, se strecoara si se adauga la apa de baie (200 litri de apa). Durata unei bai este de 15-20 de minute la temperatura de 36-370. Se face o cura de 21 de bai, zilnic, sau la 2 zile o baie.

Bai si cataplasme cu flori de fan - 2 pumni de flori, seminte si frunzulite, obtinute prin scuturarea fanului uscat se oparesc intr-o oala de 5 litri cu apa fierbinte. Se introduc intr-un saculet de panza ce se stoarce si se aplica pe zonele afectate. Se tine pana cand se raceste. Baia se face cu lichidul ce a ramas, care se pune intr-o vana cu apa la temperatura de 36-370. Durata unei bai este de 30 de minute. Se fac alternativ o zi baie, o zi cataplasme, timp de 30-40 de zile.

Bai cu paie de ovaz - se pune o mana buna de paie taiate intr-o caldare cu apa fiarta, se fierbe 30 de minute si apoi se toarna intr-o vana de 150-200 ml apa, la temperatura de 36-370. Durata unei bai este de 20-30 de minute, avandu-se in vedere ca temperatura sa se mentina pana la terminarea bai. Se 21 de bai intr-o cura.

Cataplasma cu lut, lombo-abdominala, 3-6 ore pe zi.

Cataplasme cu coada calului inmuiate in abur, aplicate pe regiunea dureroasa.

ATENTIE! Poate apare Anuria! Vezi Rp.4 la "Cancerul prostatei" !





Politica de confidentialitate





Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate