Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» CANCERUL SANULUI


CANCERUL SANULUI


CANCERUL SANULUI

La producerea cancerului de san intervin factori complecsi de ordin genetic, hormonal, biologic, virali si chimici, lipsa sarcini duse la termen pana la 30 de ani, estroterapia la menopauza creste riscul cu 30%. Cancerul de san apare mai ales intre varsta de 40-60 ani si evolueaza incet: ca o tumoare sa ajunga la 1,5-2 cm pot sa treaca 2-8 ani. De aceea femeile sunt obligate ca, cel putin de 2 ori pe luna, sa-si faca autopalparea sistematica astfel: in fata oglizii, mai intai isi vor cerceta sanii daca au un contur regulat, daca nu exista o reactie a pielii sau mamelonului, daca nu a aparut o secretie prin mamelon, eventual sangvinolenta, daca nu a aparut un nodul pe san sau axila. Apoi isi va privi sani din urmatoarele pozitii: cu mainile ridicate, cu mainile la ceafa, cu mainile la solduri, cu mainile lasate in jos, cu trunchiul aplecat, atente daca nu sunt semnele aratate mai sus. Apoi isi vor palpa sani, cu degetele lipite intre ele, incet fara sa-si provoace dureri, pentru a depista un eventual nodul. Atentie! Nodulii nu se maseaza.

Obs: Pe langa tratamentul general aplicat "cancerului" se recomanda:

Dieta: Se recomanda: suc de orz si ovaz verde, patrunjel, urzica, patlagina, pastarnac, leustean, morcov, marar, salata verde, grau si secara incoltita, sfecla rosie, varza, struguri, mere, migdale si lamai. Randament maxim si in alte probleme intalnite le femei!

Ceaiuri:

Rp. 1: Galbenele Infuzie din 1 lingurita cu varf de amestec la o cana cu apa clocotita

Coada soricelului In parti egale (250 ml). Se beau 6-8 cani pe zi, cu inghitituri rare, dupa ce la

Urzica fiecare cana s-au adaugat cate 5 picaturi de tinctura suedeza.

Rp. 2: Cretisoara Infuzie din 1 lingurita cu varf de amestec la o cana cu apa clocotita.

Urzica Se bea 1 cana pe zi cu inghitituri rare.

Baia vitala, de 2 ori pe zi, a cate 25 de minute.

Baia organelor genitale, o data pe zi.

Baia de abur locala, 15 minute pe zi, cu fan, coada calului, rozmarin.

Bai de flori de fan - se ia 1-1,5 kg de flori de fan si se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, se strecoara si se adauga la apa de baie (200 litri de apa). Durata unei bai este de 15-20 de minute la temperatura de 36-370. Se face o cura de 21 de bai, zilnic, sau la 2 zile o baie.

Bai si cataplasme cu flori de fan - 2 pumni de flori, seminte si frunzulite, obtinute prin scuturarea fanului uscat se oparesc intr-o oala de 5 litri cu apa fierbinte. Se introduc intr-un saculet de panza ce se stoarce si se aplica pe zonele afectate. Se tine pana cand se raceste. Baia se face cu lichidul ce a ramas, care se pune intr-o vana cu apa la temperatura de 36-370. Durata unei bai este de 30 de minute. Se fac alternativ o zi baie, o zi cataplasme, timp de 30-40 de zile.

Cataplasme cu radacina de tataneasa razuita sau frunze de tataneasa.

Cataplasme cu coada calului inmuiata in abur.

Cataplasme cu frunze de varza zdrobite.

Cataplasme cu frunze de patlagina.

Cataplasme cu frunze de patrunjel.    SE APLICA PE NODUL!

Cataplasme cu frunze de podbal.

Cataplasme cu radacina de schinduf.

Cataplasme cu pulbere de carbune de tei.

Aplicatii cu alifie de galbenele, sau tataneasa.

Comprese cu infuzie de naprasnica si salvie.





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate