Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» LEUCEMIA (LEUCOZA)


LEUCEMIA (LEUCOZA)


LEUCEMIA (LEUCOZA)

Boala neoplazica, acuta sau cronica datorita proliferari anormale - de obicei intensa - a leucocitelor si celulelor de origine din maduva osoasa. Se insoteste de regula cu alterari cantitative si calitative ale leucocitelor din sangele periferic. Tabloul clinic este insotit de 3 sindroame: anemie (scaderea eritrocitelor), infectios (scaderea granulocitelor) si hemoragic (scaderea trombocitelor). Apare la orice varsta, mai frecvent sub 25 de ani, in special la copii, dar si la batrani. Celulele leucemice se dezvolta pregresiv pe seama celulelor normale pe care le inlocuiesc, trimit mesageri la distanta, in diferite organe, iar cand boala se manifesta clinic, este un neoplasm generalizat. Organismul sufera in special din cauza lipsei celulelor sangvine adulte, normale.

Simptome: debutul aparent poate fi lent sau brusc. Cand debutul este brusc, cu tablou de boala infectioasa grava, febra, astenie, paloare, manifestari hemoragice, acestea in realitate sunt numai deznodamantul clinic, deoarece primele semne au aparut cu 1-2 luni inainte: episoade subfebrile, hemoragii gingivale, artralgii (dureri articulare), astenie si paloare. In perioada de stare apar: sindromul infectios, cu febra ridicata, frisoane, alterare profunda a starii generale si dureri osoase si articulare spontane; sindromul anemic, cu paloare uneori impresionanta, astenie intensa si dispnee; si sindromul hemoragic, cu gingivoragii, epistaxis, purpura, hemoragii subconjunctivale si retiniene, metroragii, hemoragii meningiene sau cerebrale, hematurii, manifestari bucofaringiene ulceronecrotice (stomatite, gingivite, angine cu ulceratii atone, lipsite de puroi). Splenomegalia este obisnuita, dar moderata, iar adenopatia se rezuma la o discreta crestere a ganglionilor cervicali si submaxilari.



Obs: Pe langa tratamentul general aplicat "cancerului" se recomanda:

Dieta: - Se recomanda: suc de orz verde, suc de sfecla rosie (300 ml pe zi), patrunjel, papadie, patlagina, urzica, usturoi, morcov, suc de catina, macese (suc), mere, coacaze negre, strugure, lamai, grau incoltit, secara incoltita, soia incoltita, polen.

Suc din radacini de nalba mare de padure (Malva silvestris).   

Ceaiuri:

Rp. 1 Coada soricelului - infuzie din 1 lingurita cu varf de planta la 250 ml apa clocotita. Se beau 4-6 cani pe zi.


Rp. 2: Ventrilica 20 g

Dragaica    25 g

Coada soricelului 25 g

Pelin    20 g

Soc (mladite) 30 g Infuzie din 1 lingurita cu varf la 250 ml apa clocotita.

Galbenele    30 g Se beau 6-8 cani pe zi (2l / zi).

Rostopasca    30 g

Urzica    30 g

Sunatoare    15 g

Papadie (rad.) 15 g

Casul popii    25 g

Baia vitala, de 2 ori pe zi, a cate 25 de minute.

Baia de trunchi, de 2 ori pe zi a cate 25 de minute.

Bai de coada soricelului, 2-3 pe saptamana.

Bai de flori de fan - se ia 1-1,5 kg de flori de fan si se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, se strecoara si se adauga la apa de baie (200 litri de apa). Durata unei bai este de 15-20 de minute la temperatura de 36-370. Se face o cura de 21 de bai, zilnic, sau la 2 zile o baie.

Bai si cataplasme cu flori de fan - 2 pumni de flori, seminte si frunzulite, obtinute prin scuturarea fanului uscat se oparesc intr-o oala de 5 litri cu apa fierbinte. Se introduc intr-un saculet de panza ce se stoarce si se aplica pe coloana vertebrala. Se tine pana cand se raceste. Baia se face cu lichidul ce a ramas, care se pune intr-o vana cu apa la temperatura de 36-370. Durata unei bai este de 30 de minute. Se fac alternativ o zi baie, o zi cataplasme, timp de 30-40 de zile.

Bai cu paie de ovaz - se pune o mana buna de paie taiate intr-o caldare cu apa fiarta, se fierbe 30 de minute si apoi se toarna intr-o vana de 150-200 ml apa, la temperatura de 36-370. Durata unei bai este de 20-30 de minute, avandu-se in vedere ca temperatura sa se mentina pana la terminarea bai. Se fac 21 de bai intr-o cura.

Cataplasma cu lut lombo-abdominala, 3-6 ore pe zi.

Cataplasma cu coada calului, inmuiata in aburi aplicata pe regiunea ficatului, splinei si coloanei vertebrale.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate