Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» ANOREXIA. INAPETENTA


ANOREXIA. INAPETENTA


ANOREXIA. INAPETENTA

Anorexia este scaderea marcanta sau pierderea apetitului (lipsa poftei de mancare). Ea poate fi intalnita la orice varsta: la sugari, din cauza unor greseli alimentare, subnutritie, iesirii dintilor, anomaliilor congenitale buco faringiene; la copii mai mari cu rahitism, anemie, boli infectioase, etc; la adulti cu ocazia unor boli febrile, boli de rinichi, tuberculoze, cancer, etc. Exista si o anorexie nervoasa, ea fiind provocata de oboseala sau traume psihice. La copii ea apare ca urmare a comportarii gresite a parintilor care le satisfac orice capriciu in legatura cu mancarea.

Dieta: - 5 zile cura cu sucuri de fructe si zarzavaturi.



1 clisma dimineata cu 1,5 - 2 l infuzie calda de musetel, timp de 5 zile. La sugari cu apa de argila sau apa de pe carbunele vegetal decantat.

In continuare, regim vegetarian predominant crudivor. Se recomanda: creson, ceapa, telina, morcovi, usturoi, marar, urzica, pastarnac, ridiche, gulie, ardei, macris, lamaie, catina, coacaze, afine, smochine, fenicul, strugure, pepene galben, germen de grau, polen (3-4 lingurite pe zi), suc de orz verde, miere.

Cura cu boabe de ienupar. Cura dureaza 23 de zile si se face astfel: boabele zdrobite se mesteca si se inghit. In prima zi se iau 4 boabe, a doua zi 5, iar apoi zilnic se creste doza cu cate o boaba, pana in a 12-a zi, cand se iau 15 boabe, iar in a 13-a zi se scade cu cate o boaba zilnic, pana se ajunge la 4 boabe in a 23-a zi.

Preparatul de aloe, miere si propolis

Miere de albine    1000 g

Propolis (dat pe razatoare de plastic sau de sticla)    20 g

Aloe (frunze, date prin razatoare de plastic sau de sticla)    750 g

Planta sa fie de 3-5 ani. Inainte de recoltare, planta sa nu se ude timp de 5 zile. Toate acestea se pun intr-un borcan de sticla si se tin la rece timp de 5 zile, dupa care se administreaza astfel: primele 5 zile se ia cate o lingura dimineata si la pranz, cu 2 ore inainte de masa, apoi, restul curei, se ia cate 1 lingurita dimineata si la pranz, cu 2 ore inainte de masa. Durata tratamentului este de 3 saptamani, pana la 2 luni. Cura se poate repeta inca o data, dupa o pauza de 7 zile.

1 lingurita de amestec se infuzeaza 3 minute    in 250 ml apa clocotita. Se beau 1-2 cani pe zi.

 
Ceaiuri: Rp 1 Tintaur 20 g

Pelin 20 g

Trifoi rosu 30 g

Rp 2 Obligeana- 1,5 lingura rizom maruntit peste care se toarna 1 cana de 250 ml apa clocotita. Se infuzeaza 15 minute si se iau 3-4 linguri pe zi.

Alte ceaiuri indicate sunt:

Angelica - infuzie 5 g rizom la 250 ml apa.

Anghinare - infuzie 20 minute din 1 lingura la 500 ml apa si se bea 1 cana dimineata pe stomacul gol iar restul pe parcursul zilei.

Cimbrisor - infuzie din 2 g la 200 ml apa. Se bea 1 cana pe zi.

Chimen - din 0,5 lingurite fructe la 1 ceasca de apa. Se beau 1-2 cesti pe zi.

Coriandru - infuzie din 0,5 lingurita de fructe la 250 ml apa. Se bea 1 cana pe zi.

Fenicul - infuzie din 5-6 fructe la 1 cana de apa. Se beau 2 cani pe zi.

Hamei - infuzie din 1 lingura seminte maruntite la 1 cana de apa. Se bea 1 cana pe zi.

Papadie, roinita, troscot, urzica - infuzie din amestecul de plante (in parti egale); 1-2 lingurite la 1 cana de 250 ml apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

Coada soricelului - infuzie din 1 lingurita la 1 cana de apa (250 ml). Se bea 1 cana pe zi.

Baie vitala, de 2 ori pe zi, a cate 25 minute.

Baia generala de cimbru sau cimbrisor, de 1-2 pe saptamana.

Dusul rece general, de 3 ori pe saptamana.

Cura cu aer.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate