Alimentatie | Asistenta sociala | Frumusete | Medicina | Medicina veterinara | Retete |
In aparitia cancerului pancreasului au fost considerati ca factori favorizanti leziunile cronice ale pancreasului. Apare cu predilectie intre 50-70 de ani. Factorii de risc major sunt: fumatul, pancreatita cronica si diabetul zaharat. Localizarea cea mai obisnuita este capul pancreasului. Simptomele sunt variate, in functie de localizare si stadiul in care se gaseste cancerul: sindromul dispeptic (anorexie progresiva, meteorism abdominal, constipatii alternand cu diaree, mai rar dureri epigastrice, " in bara "), scadere ponderala, indispozitie, paliditate (acestea sunt semne de " impregnatie canceroasa"); tulburari psihice (stari depresive, anxietate, insomnie, etc.), hepatomegalie, datorita obstructiei cailor biliare, splenomegalia, (datorita invaziei canceroase), tumora abdominala (tot prin invazie).
Obs: Pe langa tratamentul general aplicat "cancerului" se recomanda:
Dieta: se recomanda sa se consume:, orz verde, varza, cartof, morcov, papadie, fasole verde, dovlecel, telina, tomate, ceapa, cicoare, patrunjel, patlagina, usturoi, salata verde, spanac, urzica, ovaz verde, stevie, conopida. In afara de legume si zarzavaturi se pot consuma si fructe ca: afine (100-200 g / zi), mere, lamaie, pere, capsuni si piersici.
cura cu tije de papadie - 7 sau 8 tije pe zi.
Pulbere de vasc - se ia cate 1 varf de cutit pe zi timp de 12 luni, sau se poate consuma si in ceai punandu-se cate o lingurita cu varf la 250 ml de apa. Se beau 2 cani pe zi.
Ceaiuri:
Rp. 1 Cicoare (rad.) 30 g
Infuzie dintr-o
lingurita de amestec la o cana cu apa clocotita.
Se beau 2 cani pe zi.
Musetel 30 g
Viorele (rad.) 30 g.
Ghintura (rad.) 20 g.
Traista ciobanului 20 g
Infuzie dintr-o
lingurita de amestec la o cana de apa clocotita.
Se beau 2 cani pe zi
Rp. 2 Arnica (flori) 20 g
Papadie (rad.) 20 g
Izma 20 g.
Valeriana (rad.) 20 g
Musetel 20 g
Rp. 3: Anason - Infuzie dintr-o lingurita de fructe pisate la 300 ml apa clocotita. Dupa 20 de minute se strecoara si se bea fractionat inainte de masele principale. Rezultate deosebite se obtin si din ceaiul de lichen de piatra.
Rp. 4: Obligeana - Macerat (12 ore), dintr-o 1 lingura rasa de radacina la 250 ml de apa. Se beau 6 linguri pe zi.
Se va administra zilnic, de 3 ori cate 12 picaturi din tinctura de ceapa, brusture, saschiu sau nuc (frunze).
Baia vitala, de 2 ori pe zi, a cate 25 de minute.
Baia de trunchi, o data pe zi a cate 25 de minute.
Cataplasme cu carbune, alternanta 8 minute cald si 4 minute rece, aplicata pe zona de proiectie, pe peretele abdominal al stomacului si pancreasului. Se alterneaza de 5 ori succesiv, o data pe zi in aceeasi sedinta.
Cataplasme cu coada calului (calde), in zona epigastrica.
Cataplasme cu terci din radacina de tataneasa, frunze de varza.
Cataplasme alternative cu flori de fan, paie de ovaz si schinduf fiert.
Cataplasma cu argila, 3-6 ore.
Bai de flori de fan - se ia 1-1,5 kg de flori de fan si se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, se strecoara si se adauga la apa de baie (200 litri de apa). Durata unei bai este de 15-20 de minute la temperatura de 36-370. Se face o cura de 21 de bai, zilnic, sau la 2 zile o baie.
Bai si cataplasme cu flori de fan - 2 pumni de flori, seminte si frunzulite, obtinute prin scuturarea fanului uscat se oparesc intr-o oala de 5 litri cu apa fierbinte. Se introduc intr-un saculet de panza ce se stoarce si se aplica pe zonele afectate. Se tine pana cand se raceste. Baia se face cu lichidul ce a ramas, care se pune intr-o vana cu apa la temperatura de 36-370. Durata unei bai este de 30 de minute. Se fac alternativ o zi baie, o zi cataplasme, timp de 30-40 de zile.
Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate