Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» PLAGI EXTERNE


PLAGI EXTERNE


PLAGI EXTERNE

Discontinuitate la nivelul tesuturilor organismului, de obicei in urma actiunii unor factorii mecanici (in special obiecte taioase). Dupa natura acestor factori exista plagi taiate, intepate, impuscate, muscate, zdrobite, penetrate, transfigurate (care strabat o regiune sau un organ de la un capat la altul) etc.

Dieta: - 10 zile cura cu sucuri de fructe si zarzavaturi.



1 clisma dimineata cu infuzie de musetel calduta timp de 10 zile.

In continuare cura cu sucuri si cruditati recomandandu-se in special: suc de orz, morcov, sfecla, varza, suc de papadie, suc de urzica, suc de anghinare, ridiche neagra, masline, portocale, grau incoltit.

Cura cu boabe de ienupar. Cura dureaza 23 de zile si se face astfel: boabele zdrobite se mesteca si se inghit. In prima zi se iau 4 boabe, a doua zi 5, iar apoi zilnic se creste doza cu cate o boaba, pana in a 12-a zi, cand se iau 15 boabe, iar in a 13-a zi se scade cu cate o boaba zilnic, pana se ajunge la 4 boabe in a 23-a zi.

Cura interna cu argila (lut). 1 lingurita de argila uscata la soare si macinata, apoi macerata la un pahar de apa cateva ore. Se amesteca si se bea continutul. Se bea un pahar la zi.

Baia vitala de 2 ori pe zi a cate 25 de minute.

Se face toaleta plagii cu infuzie din: cimbru, cimbrisor, ciubotica cucului, coada soricelului, galbenele, levantica, rostopasca, pelin, patlagina, muguri de plop negru, roinita, salvie, sunatoare, troscot, urzica (2 linguri de plante la o cana de apa clocotita); sau decocturi din: cerentel (rizom), feriga (rizom), nuc (frunze), muguri de pin, salcie (scoarta), stejar (scoarta), tataneasa (radacina), talpa gastei (2 linguri de radacina sau scoarta la o cana de apa. Se fierb 15 minute). Cu aceste ceaiuri se fac bai locale si se aplica comprese.

Cataplasme din urmatoarele plante: orz verde, patrunjel, patlagina, turita mare, volbura, morcov (frunze), sovarf. Se trec prin masina de tocat plantele proaspete si se aplica pe zona interesata apoi se bandajeaza.

Cataplasma cu cartof, mar sau morcov (razuite).

Cataplasma cu tataneasa - Se obtine o pasta din pulbere de radacina amestecate cu putina apa calda. Pasta se pune pe tifon si se aplica pe rana.

Spalaturi cu suc de lamaie concentrat sau diluat.

Comprese cu suc proaspat de varza, telina sau seva de vita-de-vie.

Alifia de tataneasa, salvie, propolis, muguri de plop negru, nuc, rostopasca.

Pulbere de rostopasca sau flori de salcam aplicate pe rana.

Comprese sau suc de galbenele aplicat direct pe zona interesata. Se extrage proaspat pentru aceasta sucul din flori si frunze proaspete. Se poate folosi si sucul de urechelnita.

Cataplasme cu frunze de spanac - se inabuse in putin ulei si se aplica pe locul interesat.

Spray propolis.

Cataplasme cu argila.

Cataplasma cu pulbere de carbune - se pune intr-un saculet. Se inmoaie cu apa calda si aplica o ora pe plaga.

Baia de abur locala cu fan a data pe zi a cate 10-15 minute.

Aplicatii cu tinctura de arnica sau urzica ( in special pentru taieturi).





Politica de confidentialitate





Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate