Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» REUMATISMUL CARDIO-ARTICULAR


REUMATISMUL CARDIO-ARTICULAR


REUMATISMUL CARDIO-ARTICULAR

Este o imbolnavire a articulatiilor si a inimii. Se inflameaza articulatiile cu dureri si febra, si in majoritatea cazurilor, apar si semne de imbolnavire cardiaca. Cauza este infectia streptococica alergizanta, data de streptococul beta hemolitic grupa A. Acest microb isi face drum in organism dupa ce sa instalat in criptele amigdaliene sau in mucoasa faringelui, formand asa zisul focar de infectie. Dupa 7-21 de zile de la aceasta infectie rinofaringiana, survine atacul de reumatism, manifestat prin dureri, febra, transpiratii, ameteli, varsaturi si paloare. De obicei sunt prinse articulatiile mari (genunchi, glezne, coate, pumni). Inflamatia, cu umflatura articulatiei, roseata, dureri, dureaza cateva zile, inceteaza de la sine si se muta    la alta articulatie.

Dieta: - 10-20 de zile cura de sucuri de fructe si zarzavaturi.



1 clisma dimineata cu 1,5-2 litri infuzie calduta de musetel, timp de 10-20 zile.

In continuare cura de sucuri si cruditati timp de 2 luni, cu 1-2 zile pe saptamana cura de fructe. Se recomanda sa se consume: orz verde, telina, morcov, patrunjel, pastarnac, varza, praz, ridiche neagra si rosie, conopida, marar, ceapa, spanac, urzica, masline (ulei), usturoi, afine, prune, capsuni, coacaze negre, mere, pere, piersici, struguri, visine, zmeura, pepene galben.

Cura cu polen - se ia 20 g zilnic si se bea cu apa indulcita cu miere. O cura dureaza o luna de zile.

Cura cu boabe de ienupar. Cura dureaza 23 de zile si se face astfel: boabele zdrobite se mesteca si se inghit. In prima zi se iau 4 boabe, a doua zi 5, iar apoi zilnic se creste doza cu cate o boaba, pana in a 12-a zi, cand se iau 15 boabe, iar in a 13-a zi se scade cu cate o boaba zilnic, pana se ajunge la 4 boabe in a 23-a zi.

Cura cu suc de lamaie Se consuma in prima zi sucul de la o lamaie. Se creste doza zilnic cu cate o lamaie pana se ajunge la sapte lamai pe zi. Din ziua a opta se scade doza cu cate 1 lamaie pe zi, pana se ajunge la 1 lamaie pe zi. Se practica deci, 14 zile, iar dupa o pauza de doua saptamani se poate relua.

Rasina proaspata de brad 10-15 g - Se mesteca si se suge zilnic pana la vindecarea amigdalitelor. Se poate folosi si propolis granulat 5-10 g pe zi, in acelasi fel si ceai de fenicul si salvie in acelasi scop.

Ceaiuri:

Rp. 1 Izma 40 g

Decoct dintr-o lingurita de amestec la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

 
Frasin (frunze) 40 g

Salcie (scoarta 60 g

Coada calului 40 g

Fasole (teci) 40 g

Soc 40 g

Lemn dulce (rad.) 20 g

Ienupar (fructe) 10 g

Rp. 2 Trifoi rosu (20 g), coada calului (30 g), salvie (20 g), ienupar (10 g), urzica (20 g) - infuzie dintr-o lingurita cu varf la 250 ml apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi.

Baia vitala, o data pe zi, a cate 25 de minute.

Bai de castane - 1-1,5 kg faina de fructe de castan se pune in apa rece. Se fierbe 30 de minute. Se decanteaza si se adauga baii. Durata unei bai este de 15-20 de minute. Se face zilnic o baie. Cura de 21 de bai.

Bai de frunze de frasin - 500 g de frunze se infuzeaza (sau prin decoct) in 5 litri apa. Se strecoara si se toarna la apa de baie cu temperatura de 37 0. Durata unei bai este de 20 de minute. Se fac 21 de bai intr-o cura.

Bai de flori de fan - se ia 1-1,5 kg de flori de fan si se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, se strecoara si se adauga la apa de baie (200 litri de apa). Durata unei bai este de 15-20 de minute la temperatura de 36-370. Se face o cura de 21 de bai, zilnic, sau la 2 zile o baie.

Bai cu decoct concentrat din frunze, tulpini, eventual radacini de boz (Sambucus ebulus), coaja de salcie, fierte intr-o caldare. In decoctul obtinut se fac bai locale sau generale.

Masaj cu urmatorul produs: un borcan de 10 litri se umple pe jumatate cu castane sfaramate si 4-5 pumni de sare grunjoasa. Pana sus se pun frunze de leandru verzi, mai batrane. Peste ele se toarna titei sau gaz (borcanul sa fie plin). Se fac masaje zilnic. Randament maxim in afectiuni reumatismale.

Masaj cu 1/2 litri ulei de masline si un pumn de cimbrisor care se fierb la bain-marie. Se strecoara.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate