Biologie | Chimie | Didactica | Fizica | Geografie | Informatica | |
Istorie | Literatura | Matematica | Psihologie |
Piramidele
Piramidele sunt cele mai mari constructii create de om, rezultatul unei inginerii aparte, insa nu se stie cum s-au facut cu mijloacele pe care le aveau atunci, dar iata ca unele au supravietuit pana astazi din strafundurile istoriei.
Ceea ce uimeste la civilizatia egipteana, constructorul celor mai faimoase piramide din lume, nu s-a dezvoltat de la primitiv la perfectiune. Se pare ca egiptenii s-au nascut invatati. Au ridicat opere arhitectonice de la inceput. Ceea ce s-a facut mai tarziu a fost prost construit si nu areyistat timpului. Asa s-a intamplat si cu piramidele. In jurul anului 2700 i. Hr. in timpul celei de-a treia dinastii existau toti factorii necesari pentru construirea piramidelor. Prosperitatea, o forta de munca uriasa, un sistem eficient de transport pe apa au permis construirea monumentelor de la Gizeh, mormintele lui Keops, Kefren si Michelinos, cele mai iesite din comun monumente funerare create de om. Aceste constructi extraordinare sunt rezultatul unei inginerii aparte. Chiar si astazi, avand la dipozitie toate cunostiintele tehnologiei moderne, ele ar fi greu de copiat. Perfectiunea dimensiunilor, rezultat al intelegerii profunde a geometriei a fost rareori redata exact in arhitectura secolelor care au urmat. Piramidele erau acoperite de o suprafata plana de calcar, care stralucea ca marmura. Oamenii au aflat cum trebuie sa arate o piramida dupa baza celei a lui Kefren, ce a ramas intacta.
In conformitate cu Herodot, peste 100.000 oameni au lucrat zeci de ani pentru a face drumul sore piramida lui Keops. Cei care lucrau erau muncitori platiti, mai rar sclavi, lucrand timp de sase luni fiecare. Munca era organizata pe modelul une armate, fiecare unitate avand 1.000 oameni.
Calea de la intrare e ca o aura neagra aflata in lateral, piatra a fost sparta in secolul 9 d. Hr de oamenii, care erau nerabdatori sa puna mana pe comorile ce se aflau in interiorul mormantului. Prima piramida in trepte a fost inconjurata de un zid lung de 800 m, cu 13 usi false din piatra, doar cea e pe latura dinspre sud-est era reala. La intrare ne intampina 40 de coloane uriase sculptate in piatra. Geniul lui Imhotep se vede in modul in care sunt sculptati acesti piloni, sub forma unor bete legate la un loc. Pe tavan se afla grinzi de piatra.
Piramida lui Keops este considerata una dintre cele 7 minuni ale lumii de catre Philo din Bizant, fiind singura care a rezistat paa in vremurile moderne. A fost ridicata in jurul anului 2645 i. Hr cu 300 de ani inaintea potopului biblic. Dusmanii lui Keops au imprastiat vorba ca isi vanduse fiica ca sa stranga fonduri necesare pentru a ridica mausoliul. S-au scris volume intregi despre imensitatea constructiei, ce a sfidat mileniile. Are 2,3 milioane de blocuri de piatra care asezate la rand, pe o inaltime e un metru, ar inconjura Franta. Inauntrul ei ar intra usor Catedrala Sf. Petru din Roma, iar din pietrele constructiei s-ar putea ridica 30 de cladiri de dimensiunile lui Empire State Building, din New York. Fiecare dintre colosalele blocuri asezate milimetric unul peste altul are in jur de 2 tone si jumatate, iar cele din camera mortuara ajung la 70 tone fiecare. Marea piramida are si alte mistere neelucidate. In ea totul este simbol, totul inseamna ceva. Pare o carte misterioasa, lasata mostenire de vechii egipteni sau poate de altcineva. Greutatea ei , de 3,5 milioane tone, o arata exact pe cea a Pamantului, temperatura din camera regala constanta si are exact valoarea temperaturii medii de la suprafata Terei, inaltimea piramidei reprezinta a miliarda parte din distanta pana la Soare, iar circumferinta ei impartita la 100 da 365,24, adica durata exacta a unui an. Camera mortuara a faraonului are forma unui dreptunghi taiat in asa-numita sectiune de aur, cifra proportiilor perfecte si contine informatii despre spirala logaritmica, ceea ce astazi numim sirul lui Fibonacci, iar sistemul de galerii ascunde o scala a timpului, un calendar pe 6.000 ani. Piramida lui Kefren era cu cativa metri mai mica , dar baya o face sa para la fel de mare, cea a lui Mikelinos, fratele si mostenitorul lui Kefren are 84 m inaltime. Ramses era un constructor si un rayboinic neinfricat. In cei 66 ani de domnie, a avut 162 de copiii, opt sute sotii oficiale si un harem de 100 de concubine. Intrarea in piramida sa a fost construita de Nectanebo I, ultimul faraon.
Toate aceste lucruri le stim noi astazi. Insa egiptenii le cunosteau cu multa vreme inainte. Astfel spus acum cateva mii de ani a existat o civilizatie, care stia tot ce stim noi acum. In interiorul uriasei constructii exista o forma aproape necunoscuta de energie, uluitor de puternica, careia oamenii i-au spus energia de piramida. Primele semnale ca totusi ceva se intampla in zona aceea se pare ca au venit din patrea pilotilor care zburau in desert, in timpul razboiului. La fiecare trecere peste Marea Piramid, aparatele de la bord se dereglau brusc si total inexplicabil. Poate de aceea si astazi le este interzis liniilor aeriene sa survoleze piramidele. Apoi s-au gasit in camera mortuara soareci de desert si alte animale care nu putrezisera, in ciuda mediului ideal. Un radiestezist francez a fost primul care a simtit ca fenomenele ciudate trebuie sa aiba legatura cu forma piramidei. A construit o mini-piramida respectand exact,a scara, dimensiunile celei a lui Keops, si asezand-o pe axa nord-sud, a reusit sa arate ca in interiorul ei materia organica nu se descompunea. Acesta a fost primul pas. Astazi piramidele de diverse marimi sunt folosite in aproape toata lumea. Nimeni nu stie exact ce fel de energie se degaja in interiorul acestora, dar efectele sunt extraordinare. Despre efectul piramida s-au scris nenumarate carti, de la cele superargumentate stiintific pana la cele mai fanteziste. Orice s-ar spune insa, valabilitatea fenomenului nu poate fi contestata.
Care ar putea fi explicatia? Majoritatea proceselor naturale desfasurate in organismele vii devin mai intense si mai armonioase atunci cand sunt introduse in campul de forta al piramidei, care pastreaza proportiile celebrului monument al faraonului Keops, din Egipt.efectul maxim se obtine intr-un loc situat la o treime de la baza piramidei si la doua treimi de varf. Insa u doar organismele vii, ci chiar si materia neinsufletita capata proprietati deosebite in interiorul piramidei. De pilda apa, plasata la o treime de baza, devine microbiologic pura, se pastreaza mai mult timp si bauta, stimuleaza cresterea si are efecte curative pentru foarte multe afectiuni. Se pare ca aceasta apa nu actioneaza asupra unei boli anume ci asupra intregului organism, stimulandu-l sa gaseasca solutii de vindecare. Persoaneile la care le prinde cel mai bine tratamentul cu apa de piramida sunt cele care nu pot sa elimine toxinelesi care sunt foarte sensibile la factorii din mediul exterior cum ar fi poluarea aerului si a alimentelor, poluarea sonora sau tot felul de situatii stresante. Apa energizata se recomanda in special in cazuri de astenie, costipatie, boli de piele,tulburari de crestere la copii, apetit dereglat, boli digestive, colite, enterite, aciditate. Apa de piramida are efecte de exceptie ti in anumite cazuri de cancer, de scleroza in placi, in bolile virale ca si-n cele mai multe dintre bolile autoimune. Pentru a obtine acest medicament trebuie sa-ti confectionezi o piramida, de preferat respectand proportiile celei din Egipt, reduse la scara!(latura de 237,50m si inaltimea de 147 m). Poate fi facuta din sarma sau poate fi cumparata de-a gata din magazinele specializate in terapii alternative. El mai bun material pentru constructie se pare ca este cuprul, iar efectul va fi cu atat mai puternic, cu cat piramida este mai mare. La noi in tara cea mai mare piramida construita este cea de la Pitesti la scara de 1/10 fata de Keops, unde prof. Marioara Godeanu a facut diverse experimente, cladirea functionand ca statie de epurare a apelor.
Energia de piramida a fost masurata cu destula greutate cu un aparat radiestezic conectat la un computer, un fel de fotometru special care a aratat ca in domeniul radiatiei ultraviolete, piramida absoarbe de 10 ori ,ai multa energie decat un cub. Se mai stie ca de exemplu spatiul de rezonanta creat in forma de piramida actioneaza asupra moleculelor din structura organismelor, le sterilizeaza sau le distruge. Energia de piramida are efecte terapeutice demonstrate. Calmeaza durerile, indeca rani si fracturi intr-un timp foarte scurt.bioterapeutii spun ca stimuleaza vitalitatea omului, intensifica puterea de reactie a organismului, ceea ce duce la accelerarea procesului de vindecare si la incetarea durerilor. De altfl piramida este o forma care corespunde proportiilor corpului uman respectiv secsiunii de auri. Leonardo da Vinci ne-a lasat un desen celebru cu un om in interiorul unui patrat inconjurat de un cerc. Tratul este baya unei piramide, care este considereta una din formele cosmice. Oare asta inseamna ca este energia de piramida o forta cosmica? Nimeni nu stie exact. Dar efectele se vad se cunosc si se lucreaza cu ele. Energia ei vibreaza la frecvente nemaiintalnite, numite vibratii cosmice si se raspandescegal si orizontal si vertical, iar la varf ia nastee o piramida rasturnata. O piramida inversa, de energie activa, care detine o mareputere de vindecare. Puterea ei maxima se manifesta la o treime din inaltime, indifirent cat de mare este piramida, pentru ca acolo in centrul ei e greutate spun radiestezistii, energiile se intrepatrund. Yin trece in Yang si invers acolo domnesc linistea si imobilitatea, lipsesc miscarea si viata. De acolo porneste viata si acolo se reintoarce. Exact la aceeiasi inaltime se petrece acelasi lucru si la fiinta umana, al carei prncipal centru energetic este situat la o treime din inaltime in harai. De aceea se considera ca piramida cu unghiul de 52 grade eprezinta modelul cosmic a creatiei, acelasi ca modelul atomic al fiintei umane.
Heredot, cel mai cunoscut istoric scria:Egiptul este un dar al Nilului. Un proverb egiptean spune: omul se teme de timp, dar timpul se teme de piramide.
Cand mare parte a lumii era locuita de oamenii Epocii de Piatra, egiptenii stiau sa scrie si sa citeasca, puteau face ata, tese haine pentru vesmintele lor elaborate si prelucra metale pretioase precum aurul pentru ornamente fine. E cea mai veche cultura din zona mediteranana, s-a dezvoltat pe malul unui rau, mentinandu.se 3.000 ani i. Hr . Aveau vraci, care-i vindecau pe cei bonavi, si invatati, ce studiau stelele. Pe scurt era o cultura elaborata sofisticata, care inflorea in baiul Nilului, acum 5.000 de ani, o cultur care avea sa dea lumii multe dintre notiunile fundamentale in arta si stiinte.insa cultul mortilor era adanc impantenit in spirtul egipeilor.
Credeau in viata dupa moarte in care trupul era la fel de important ca spiritul, de aceea faceau tot posibilul sa se conserve. Mumificarea dura 70 zile pentru cei din inalta societate. Organele erau scoase, corpul deshidratat. La procesul de imbalsamae, teumentul unui om devenea la fel de reyistent ca si pielea de animal tratata. Pentru pastrarea formei corpul era umplut cu rumegus si lut, apoi infasurat in bandaje de bumbac si pus in sarcofag. Animalele sacre erau si ele mumificate, pisica. Existau vraji, de exemplu: De vrei sa faci o femeie, sa iubeascala nebunie un barbat, ia trupul uscat al unui soricel, transforma-l in praf, amesteca-l cu sange din degetul tau mijlociu direct de la inima, si pune amestecul intr-un pahar cu vin. Daca ai femei sa bea asta, se va indragosti nebuneste e tine. Aveau ei ca: Amun(cel ascuns), Mut(sotia lui Amun), Montu(zeul soim), Anubis-cap de sacal(zeul imbalsamarii), Sekhmet-leoaica(puternica), Ptau(zeul Memphis-ului), Toth-cap de ibis(zeul intelepciunii si inventatorul hieroglifelor).
Lumea antichitatii este entru majoritatea cercetatorilor o lume plina de mistere si din aceasta lume antic zona cea mai iubita e cautatorii de mister este zona actualului Egipt, caci cine nu a fost fascinat de fiecare datala auzul cuvantului, care este defitoriu pentru aceasta zona antica, piramidele. Intr-adevar oate ca acestea reprezinta unul dintre cele mai mari mistere neelucidate. Chiar daca cea mai mare necesitate a omului din cele mai vechi timpuri a fost aceea de a-si explica ceea ce vede in jurul sau, totusi suntem constienti c nu am putut exlica nici macar a zecea parte din comexitatea mediului. Caci este o lume de mistere, chiar daca omul are pretentia de a cunoaste ce il inconjuara.
Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate