Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» RAHITISM


RAHITISM


RAHITISM

Boala a sistemului osos, in care nu se poate depozita destul fosfat si carbonat de calciu, astfel ca oasele raman moi si osificare intarzie. Rahitismul apare mai ales in urma alimentatiei insuficiente a mamei si a sugarului; se datoreaza mai ales lipsei de vitamina D din hrana (care fixeaza calciul), mai rar lipsei de fosfor sau de calciu.

Dieta: - vegetariana, bogata in sucuri si zarzavaturi. Se recomanda: suc de orz verde, varza, spanac, ceapa, rosii, patrunjel, telina, nuca, masline (ulei), ridiche neagra si rosie, soia, grau incoltit, ovaz incoltit, secara incoltita, caisa, strugure.



Lapte de hrisca - se prepara si se consuma imediat (2 linguri de faina de hrisca integrala, se amesteca cu 150 ml de apa calda, 380 adaugandu-se putina miere). Se poate face cura indelungata cu acest produs.

Cura interna cu argila (lut) - 1 lingurita de argila uscata la soare si macinata, apoi macerata la un pahar de apa cateva ore. Se amesteca si se bea continutul. Se bea un pahar la zi.

Se consuma coaja de ou pisata, suc de lamaie si miere, lasate impreuna cateva ore la macerat.

Cura cu polen - se ia 20 g zilnic si se bea cu apa indulcita cu miere. O cura dureaza o luna de zile.

Tarate - 6 linguri pe zi.

2 x 1 lingurita pe zi pulbere de coada calului in amestec cu miere de albina.

Ceaiuri:

Infuzie dintr-o lingura de amestec la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi indulcite cu miere.

 
Rp. 1:     Maces (fructe) 40 g

Catina (fructe) 30 g

Ciubotica cucului (frunze) 20 g

Roinita 10 g

Rp. 2: Nuc - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite la o cana cu apa clocotita. Se beau 1-2 cani pe zi.

Rp. 3: Stejar - decoct dintr-o lingurita ghinde prajite si macinate (pulverizate) la o ceasca de apa. Se fierbe 1-2 minute. Se beau 2-3 cesti pe zi.

Baia vitala, o data pe zi, a cate 10-20 de minute.

Baia de trunchi, o data pe zi, cate 10-20 de minute.

Baia de soare sau cura helio-marina.

Baia generala de plante calduta (34-36o C) cu decoct de frunze de nuc (50 g la fiecare litru de apa); se fierbe 15 minute. Baia dureaza 5-10 minute, de 2-3 ori pe saptamana.

Baia de obligeana - 150-200 g planta (rad.), se introduce intr-un saculet bine legat la gura, care la randul lui se introduce intr-un vas de apa de 3-5 litri si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, dupa care lichidul respectiv, inclusiv cel provenit din stoarcerea saculetului va fi turnat in vasul in care se face baia. Temperatura apei de baie sa fie de 34-370, durata bai 15-20 de minute. Cantitatea este valabila pentru 100 litri de apa.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate

Medicina




LOMBOSCIATICA
Patologia canalului anal
INTOXICATIA CU DIACETOXISCIRPENOL
Etiologie Piciorul stramb congenital
Distrofia hialina extracelulara
INSUFICIENTA RENALA CRONICA LA COPIL
CANCERUL BRONHIILOR MARI (CENTRAL)
ORGELET (URCIOR)
APENDICITA
CANCERUL SANULUI




termeni
contact

adauga