Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» SPASMOFILIA, TETANIA


SPASMOFILIA, TETANIA


SPASMOFILIA, TETANIA

Spasmofilia - tendinta, uneori ereditara, la crize sau spasme viscerale. Poate fi cauzata de o insuficienta paratiroidiana (cele 4 glande paratiroide secreta hormonul paratiroidian sau parathormonul care are rolul de a mobiliza calciul din oase si de a stimula absorbtia calciului din intestin), dar poate avea si origini obscure.

Tetania este o dereglare a metabolismului calciului care duce la dureri si contracturi musculare, ameteli, transpiratii, excitabilitate marita, tulburari de ritm cardiac.

Dieta: - cura cu sucuri si cruditati 2 luni. Se recomanda sa se consume: suc de orz si ovaz verde, varza, gulie, morcov, spanac, urzica, ridiche neagra, patrunjel, papadie, napi, tomate, usturoi, salata, migdale, seminte de floarea soarelui si susan, grau si ovaz incoltit, secara incoltita, caise, piersici, struguri, masline (ulei).



Lapte de hrisca - se prepara si se consuma imediat (2 linguri de faina de hrisca integrala, se amesteca cu 150 ml de apa calda, 380 adaugandu-se putina miere). Se poate face cura indelungata cu acest produs.

Cura cu polen - se ia 20 g zilnic si se bea cu apa indulcita cu miere. O cura dureaza o luna de zile.

Cura interna cu argila (lut) - 1 lingurita de argila uscata la soare si macinata, apoi macerata la un pahar de apa cateva ore. Se amesteca si se bea continutul. Se bea un pahar la zi.

Se consuma coaja de ou pisata, suc de lamaie si miere, lasate impreuna cateva ore la macerat.

Tarate - 6 linguri pe zi.

Pulbere de coada calului - 2 linguri pe zi, impartite in 2 reprize.

Tinctura de paducel (flori, frunze sau fructe) 100 g in 500 ml alcool de 700. Dimineata se iau 20 de picaturi.

Ceaiuri:

Rp. 1 Valeriana (rad.) 20 g

Coada calului 20 g

Coada soricelului 20 g Infuzie din 1 lingurita cu varf la 250 ml apa clocotita.

Tataneasa 20 g Se beau 2-3 cani pe zi.

Schinel 20 g

Urzica 20 g

Rp. 2 Maces (fructe) 40 g

Catina alba (fructe) 40 g Infuzie din 2 lingurite de amestec la o cana cu

Urzica 10 g apa clocotita (300 ml). Se beau 2 cani pe zi.

Ciubotica cucului (frunze) 10 g

Baia vitala, de 2 ori pe zi, a cate 25 de minute.

Baia de trunchi, o data pe zi, a cate 25 de minute.

Bai cu frunze de nuc - infuzie din 50 g frunze uscate de nuc la 1 litru de apa. Se filtreaza si se adauga la apa de baie. Se fac 2-3 bai pe saptamana.

Bai de flori de fan - se ia 1-1,5 kg de flori de fan si se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, se strecoara si se adauga la apa de baie (200 litri de apa). Durata unei bai este de 15-20 de minute la temperatura de 36-370. Se face o cura de 21 de bai, zilnic, sau la 2 zile o baie.

Bai din: frunze de nuc, frunze de urzica, frunze de tomate, frunze de boz, muguri de pin - din fiecare se ia 10-50 g, se fierb intr-un vas smaltuit si lichidul rezultat se strecoara prin sita si se amesteca cu apa de baie la temperatura de 370. Se fac 21 de bai pe serie.

Bai cu infuzie de frunze de coacaz, frasin si nuc, cate un pumn din fiecare. Se pun frunzele intr-o oala de 10-15 litri cu apa in clocot. Se lasa cateva minute sa dea in clocot apoi apa se strecoara in vana cu apa la temperatura de 37-380. Se fac astfel 21 de bai. Se pot repeta dupa 4 luni.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate