Afaceri | Agricultura | Economie | Management | Marketing | Protectia muncii | |
Transporturi |
IMPLEMENTAREA STANDARDIZARII
- asigurarea unor standarde minime pentru clientii hotelului pentru ca acestia sa fie multumiti
Cresterea constientizarii calitatii si dezvoltarea practicii unei calitati superioare
Directii efective de monitorizare si raportare a calitatii performantelor si imbunatatirilor: Sa devina instrument de management!
4 ISO 9001:2000 sau 8 principii ale managementului performant
I. Orientarea catre client
Cerintele clientului sa fie corect si complet intelese si specificate chiar daca acesta nu le-a exprimat complet/ corect sau chiar daca nu le-a constientizat. Aceste cerinte trebuie convenite cu clientul, iar fiecare membru al personalului, indiferent de nivelul ierarhic, trebuie sa fie constient de aceste cerinte si de modul cum poate contribui nu numai la conformitatea produsului/ serviciului cu acestea, dar si la cresterea performantelor si facilitatilor care sa conduca la cresterea satisfactiei clientului.
II. Leadership
Aceasta implica unitatea organizatiei data de unitatea conducerii, conducere formata din adevarati lideri profesionali si de opinie in domeniul lor de activitate care se completeaza si se sprijina reciproc ca o adevarata echipa de inalta performanta.
III. Implicarea personalului
Printr-o buna repartizare si incarcare a angajatilor si prin asigurarea conditiilor si resurselor adecvate de lucru, ca si prin respectul fata de acestia si recunoasterea meritelor, se asigura randamentul maxim in folosul organizatiei.
IV. Abordarea procesuala
Atunci cand activitatile si resursele aferente, inclusiv umane, sunt conduse procesual, realizarea rezultatului urmarit este mult mai eficienta, iar aceasta se face prin:
identificarea activitatilor: cresterea si determinarea interactiunii si succesului acestora, dar si a etapelor;
identificarea criteriilor si metodelor prin care se asigura eficacitatea;
asigurarea resurselor necesare si adecvate, precum si comunicarea prompta, corecta si completa a tuturor datelor si informatiilor;
planificarea si repartizarea judicioase;
monitorizarea, masurarea si analizarea parametrilor si rezultatelor;
identificarea si implementarea masurilor de asigurare a conformitatii consecvente cu cerintele specificate si de continua imbunatatire.
V. Abordarea sistematica a activitatii de management
Identificarea, considerarea si conducerea tuturor proceselor si resurselor corelate ca pe un tot unitar conduce la atingerea obiectivelor stabilite, cu eficienta si eficacitate.
VI. Imbunatatirea continua
Preocuparea permanenta pentru cresterea performantei si reducerea costurilor conduce la marirea permanenta a competitivitatii, deci la cresterea satisfactiei clientilor.
VII. Abordarea faptica in procesul de decizie
Orice decizie trebuie sa se bazeze pe informatii si date relevante, corecte, complete si prompte care reprezinta fapte concrete si care sa conduca la faptele concrete dorite.
VIII. Relatii de respect si interes reciproc intre organizatie si furnizorii sai
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate